Ετικέτες

16.5.14

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΥΡΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΑ

10309715_778882582131137_8020223914398610855_n
Γυρίστε πίσω τα βομβαρδιστικά σας
Γυρίστε πίσω τα βομβαρδιστικά σας
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η μιντιακή καμπάνια που εμπνεύστηκαν οι image makers του Λευκού Οίκου « Bring Back Our Girls » (Γυρίστε πίσω τα Κορίτσια μας) που αξιοποιώντας το δράμα των απηγμένων κοριτσιών στη Νιγηρία από τη Βoko Haram, θέλησε ν΄ αποδώσει στο προεδρικό ζεύγος  ανθρωπιστικές ευαισθησίες και αποσυσχετισμό από την τρομοκρατία, γύρισε μπούμερανγκ!Τίποτα δε θα φέρει πίσω τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τους βομβαρδισμούς του  συζύγου μου
Τίποτα δε θα φέρει πίσω τα παιδιά που δολοφονήθηκαν 
από τους βομβαρδισμούς του συζύγου μου
Τα διεθνή δίγλωσσα δορυφορικά κανάλια France 24 και Al Jazeera (κατ’ εξοχήν φιλοαμερικανικό) δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη διεθνή εκστρατεία των bloggers και χρηστών του διαδικτύου σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι με τις δημοσιεύσεις τους  αντέστρεψαν το κλίμα και κατάφεραν να αναδείξουν την υποκρισία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.
 Χρησιμοποιώντας photoshop για να μετατρέψουν το μύνημα στο χαρτόνι που κρατούσε η “τεθλιμμένη Μισέλ”, ανέδειξαν τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς  των ΗΠΑ και δημιούργησαν  μια αντιβομβαρδιστική εκστρατεία με τον τίτλο “Γυρίστε Πίσω τα Βομβαρδιστικά σας”.
Εννοείτε αυτά που σκοτώθηκαν από τα βομβαρδιστικά του άντρα σας ή από αυτά που χρηματοδοτεί το Ισραήλ για να σκοτώνει;
Εννοείτε αυτά που σκοτώθηκαν από τα βομβαρδιστικά του άντρα σας 
ή από αυτά που χρηματοδοτεί το Ισραήλ για να σκοτώνει;
Όλα ξεκίνησαν όταν το tweet της Michelle Obama “Bring Back our Girls” (Γυρίστε πίσω τα κορίτσια μας) επέστρεψε ως  “Bring Back Your Drones” (Γυρίστε πίσω τα βομβαρδιστικά σας). Ακολούθησε και η προτροπή μέσω tweet της Οργάνωσης  Anonymous: “Απαντήστε στην επιλεκτική συμπάθεια  του Λευκού Οίκου χρησιμοποιώντας το hashtag « Bring Back Your Drones”. Τελικά αυτό υιοθετήθηκε από εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου σε όλον τον κόσμο .
Ο άντρας μου σκότωσε πολλά περισσότερα κορίτσια από  αυτά της Boko Haram
Ο άντρας μου σκότωσε πολλά περισσότερα κορίτσια 
από αυτά της Boko Haram
To Χαλέπι διψάει γιατί ο άντρας μου πληρώνει τους μισθοφόρους στη Συρία
To Χαλέπι διψάει γιατί 
ο άντρας μου πληρώνει τους μισθοφόρους στη Συρία
Μιμούμενοι την πρώτη κυρία που φωτογραφήθηκε ως ακτιβίστρια με το γραπτό μήνυμα « Bring Back Our Girls “ oι διαδικτυακοί χρήστες γρήγορα ανάρτησαν τη δική τους παραλλαγή. Το όλο στήσιμο, οι πόζες και τα μηνύματα είναι διαφορετικά, αλλά όλα συγκλίνουν στο να καταδείξουν  την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ των οποίων οι βομβαρδισμοί έχουν  προκαλέσει χιλιάδες αθώα θύματα, μεταξύ αυτών και παιδιά .
 Τραυματίστηκα από τους βομβαρδισμούς του άντρα σας, δεν ξέρετε ούτε το όνομά μου
Αν είχα τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς του άντρα σας, 
δεν θα ξέρατε ούτε το όνομά μου
Πρόσφατα θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η επιλεκτική της ευαισθησία και στην Αίγυπτο όπου έχουν απαχθεί 500 χριστιανές της κοπτικής εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.