Ετικέτες

22.7.14

Τι Συνέβη Τελικά με το Αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών;

τι-συνέβη-τελικά-με-το-αεροπλάνο-των-μαλαισιανών-αερογραμμών

To pentapostagma.gr σας παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό άρθρο από τον Paul Graig Roberts, που διαλύει τους μύθους και την συνεχιζόμενη προπαγάνδα που τροφοδοτείται από τα κέντρα της Washington για τοζήτημα της κατάρριψης του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών.

Ποια είναι τα δύο κύρια και σημαντικά γεγονότα που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση:
Σύμφωνα με τον Roberts, οι Ρώσοι αυτονομιστές δεν διαθέτουν στην κατοχή τους το πανάκριβο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk ούτε και ειδικά εκπαιδευμένους άντρες για να το λειτουργήσουν.
Επίσης, οι ρώσοι αυτονομιστές δεν έχουν σε καμία περίπτωση κίνητρο να καταρρίψουν ένα επιβατικό αεροσκάφος ούτε και η Ρωσία. Ο καθένας μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ ενός αεροσκάφους που πραγματοποιεί χαμηλή πτήση και ενός επιβατικού αεροσκάφους που βρίσκεται στα 33.000 πόδια.
Αντιθέτως, οι Ουκρανοί έχουν στην κατοχή τους αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk, και μία μπαταρία για συστήματα Buk εμφανιζόταν λειτουργική κοντά σε τοποθεσία όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εκτόξευση πυραύλου κατά του επιβατικού αεροσκάφους.
Όμως, όπως οι αυτονομιστές και η Ρωσική κυβέρνηση δεν σκοπεύουν σε καμία περίπτωση να καταρρίψουν ένα επιβατικό αεροσκάφος, ούτε και η Ουκρανική κυβέρνηση σκοπεύει να το πράξει , (σ.σ. pentapostagma.gr – ίσως ούτε ακόμη και οι νεοναζί δολοφόνοι), εκτός και αν υπάρχει εκ προοιμίου σχέδιο ενοχοποίησης της Ρωσίας για να επέλθουν εξελίξεις..
Ρώσος στρατηγός, με μεγάλη εξοικείωση και εμπειρία με το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, εξέφρασε μία διαφορετική άποψη: η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν το αποτέλεσμα ολέθριου λάθους από μονάδες του Ουκρανικού στρατού μη κατάλληλα εκπαιδευμένες για την ορθή χρήση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.
Ο στρατηγός δήλωσε ότι παρόλο που η Ουκρανία διαθέτει αρκετά από τα οπλικά αυτά συστήματα, εντούτοις οι Ουκρανοί δεν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για την χρήση τους μέσα στα 23 χρόνια που η Ουκρανία αποσχίστηκε από τη Ρωσία. Ένα ατύχημα λοιπόν από ανικανότητα και από λάθος χειρισμό;;
Η συγκεκριμένη εξήγηση ενέχει περισσότερα στοιχεία λογικής – στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο λογική από την προπαγάνδα της Washington.
Το πρόβλημα με την ερμηνεία του ρώσου στρατηγού είναι ότι δεν επεξηγεί γιατί το πυραυλικό σύστημα Bukαναπτύχθηκε πλησίον ή ακριβώς στο σημείο περιοχών με αυξημένη επιρροή ρώσων αυτονομιστών. Οι αυτονομιστές δεν έχουν στην κατοχή τους αεροσκάφος. Είναι πολύ παράξενο για την Ουκρανία να διαθέτει ένα ακριβό πυραυλικό σύστημα σε μία περιοχή που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στρατιωτικά και σε μία θέση που μπορεί εύκολα να καταληφθεί από τους αυτονομιστές.
Όπως και η Washington, το Κίεβο και τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης – με άξονα προπαγάνδας τα κυρίαρχα Δυτικά Μέσα Ενημέρωσης – επιμένουν ότι ο Πούτιν ευθύνεται για την τραγωδία..
Μία πρώτη σημαντική απορία είναι η εξής: Γιατί βρισκόταν το πυραυλικό σύστημα στο συγκεκριμένο σημείο; Γιατί να ρισκάρει κάποιος να αναπτύξει ένα ακριβό πυραυλικό σύστημα μέσω της ανάπτυξής του σε ένα περιβάλλον σύγκρουσης όπου δεν μπορεί στην πραγματικότητα να αξιοποιηθεί στρατιωτικά; Η μία απάντηση είναι η ανικανότητα, και η δεύτερη ότι το πυραυλικό σύστημα είχε όντως ένα σκοπό για τον οποίο μπορούσε να αξιοποιηθεί..
Ποιος ήταν όμως ο σκοπός αυτός; Πολλά δημοσιεύματα και έμμεσες αποδείξεις παρέχουν δύο απαντήσεις. Η μία εξ αυτών είναι ότι οι εθνικιστές σκόπευαν να καταρρίψουν το προεδρικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Πούτιν και μπέρδεψαν το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών με αυτό στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Η δεύτερη εξήγηση/απάντηση είναι ότι οι εξτρεμιστές, που πραγματοποιούν επιχειρήσεις εκτός του επίσημου πλαισίου του Ουκρανικού στρατού, έστησαν πλεκτάνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους με στόχο να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία. Εάν όντως έλαβε χώρα μία τέτοια πλεκτάνη, πολύ πιθανώς είχε ως απαρχές του σχεδιασμού της τη CIAτης ή κάποιο φορέα επιχειρήσεων υπό τον έλεγχο της Washingtonμε στόχο να εξαναγκαστεί η ΕΕ να παύσει να αντιδρά στις μαζικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με στόχο να διαρρηχθούν οι πολύτιμες οικονομικές σχέσεις Ε.Ε – Ρωσίας.
H Washington δυσανασχετεί, καθώς οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι μονομερείς, δεν υποστηρίζονται από τα υπόλοιπα μέλη του NATO– εκτός από το απόλυτο υποχείριο των Η.Π.Α, τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.