Ετικέτες

1.9.14

ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ /ΒΙΝΤΕΟ

Επιβεβαιώνονται οι φήμες που διαδίδονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σήμερα το μεσημέρι. O εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας Andrey Lysenko δήλωσε ότι ένα ουκρανικό πλοίο πυρπολήθηκε ανοικτά της Μαριούπολης από θέσεις του πυροβολικού της εθνικής πολιτοφυλακής .
 Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά




Οι πηγές της Νέας Ρωσίας μιλάνε για την καταστροφή δυο ουκρανικών σκαφών. Ωστόσο η επίσημη δήλωση των ουκρανικών αρχών αναφέρει ότι ναυτική λέμβος στην Αζοφική Θάλασσα δέχθηκε επίθεση από την ακτή σήμερα Κυριακή και ότι μια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Ορισμένα ουκρανικά μέσα κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και μόνο πέντε διασωθέντες. Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.
Δείτε το βίντεο






Σύμφωνα με το Reuters το ουκρανικό  σκάφος που περιπολούσε στην Αζοφική Θάλασσα δέχθηκε επίθεση  πυροβολικού από την ακτή, την Κυριακή, όπως δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος τύπου του στρατού. Ο Andrey Lysenko δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τον αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος.


Το περιστατικό έλαβε χώρα στον κόλπο του  Taganrog κοντά σε Shirokino και Bezymennoye, 10 με 20 χλμ ανατολικά της Μαριούπολης στις 15:20 τοπική ώρα (πολιτοφυλακή).

To ITAR-TASS αναφέρει ότι κάποια ουκρανικά μέσα ισχυρίζονται ότι δυο κανονιοβόλα της ακτοφυλακής δέχθηκαν επίσης πυρά.


Το fr24 λέει ότι χτύπημα του πυροβολικού προήλθε από θέσεις της εθνικής ενοποιημένης πολιτοφυλακής στην πόλη Nozoavzok  οποία βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσόφωνων . Νωρίτερα την Κυριακή είχαν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες μεταφοράς πυροβολικών συστημάτων της Νέας Ρωσίας, μέσω αμαξοστοιχίας που περνούσε από την Μαριούπολη.


 gkggj 
dimpenews.com
dimpenews.com/2014/08/31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.