Ετικέτες

1.9.14

Έκτακτη ενημέρωση: Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο!

ukraine9
Τελευταία Νέα της Ουκρανίας

  • Ρεπορτάζ βίντεο πιστοποιεί ότι ο στρατός του Κιέβου εγκατέλειψε το αεροδρόμιο του Λουγκάνσκ, το οποίο τώρα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των ανταρτικών δυνάμεων
  • Σκληρές μάχες διεξάγονται γύρω από το αεροδρόμιο του     Ντονιέτσκ, το οποίο τώρα χαρακτηρίζεται διαφιλονικούμενο, με πιθανότατη την πτώση του στον έλεγχο των ανταρτών κατά τα προσεχή εικοσιτετράωρα.
  • Οι ανταρτικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό Su27. Η κατάρριψη χαρακτηρίζεται σημαντική επιτυχία, επειδή πρόκειται για μαχητικό μεγάλης ταχύτητας και μεγάλων αποστάσεων, όχι των τύπων που προορίζονται για χαμηλού ύψους και ταχύτητας αποστολές υποστήριξης. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η ουκρανική αεροπορία έχει χάσει όλα τα αεροπλάνα της για υποστήριξη χερσαίων επιχειρήσεων.
  • Σήμερα επίσης καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά ελικόπτερα.
  • Οι αρχές του Κιέβου επιβεβαιώνουν ότι πολεμικό (ένα;) της ακτοφυλακής στην Αζοφική βυθίσθηκε από ανταρτικά πυρά πυροβολικού, με δύο ναύτες νεκρούς και αριθμό τραυματιών. (Τα περί αεροπορικού βομβαρδισμού του μένουν αποκλειστικότητα του MEGA, στο χθεσινό δελτίο των οκτώ, με τον υπαινιγμό του παρουσιαστή ότι το βύθισαν οι Ρώσοι!)

Στις συνομιλίες στο Μίνσκ μεταξύ εκπροσώπων του Κιέβου και των αντιπροσώπων των αυτό-ανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι δεύτεροι κάλεσαν το καθεστώς του Κιέβου να αναγνωρίσει την αυτονομία των επαρχιών του Ντονμπάς εντός της ενιαίας Ουκρανίας, όπως ανέφερε η ρωσική τηλεόραση Ρ.Τ.
Σχετικό υπόμνημά τους αναφέρει: « Ο πρόεδρος, η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνουν διατάγματα που να εξασφαλίζουν την άμεση αποκατάσταση της ανθρωπιστικής καταστροφής, να αποδέχονται το ειδικό καθεστώς των περιοχών υπό τις εξουσίες των Λαϊκών Δημοκρατιών και να δημιουργούν συνθήκες
-πρωτευόντως με την παύση των «αντι-τρομοκρατικών» επιχειρήσεων- για εκλογές αρχόντων τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.» Με το κείμενο καλείται επίσης το Κίεβο να εγγυηθεί την χρήση της Ρωσικής ως επίσημης γλώσσας στα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών.
Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.