Ετικέτες

15.10.14

Η Ρωσία ετοιμάζεται για την κατάρρευση του δολαρίου και του Ευρώ;

Η Ρωσία έχει ενεργοποιήσει ξαφνικά την αγορά χρυσού στην παγκόσμια αγορά. Τους τελευταίους πέντε μήνες, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει... αυξήσει σημαντικά τα αποθέματα του χρυσού της, σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό ΝΙΚΚΕΙ, που επικαλείται στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο τέλος Αυγούστου, η Ρωσία είχε συνολικό όγκο αποθεμάτων χρυσού 1.112,5 τόνους, που είναι περισσότεροι κατά 77 τόνους σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Η Ρωσία ξεπέρασε την Κίνα (1054 τόνοι) και την Ελβετία (1040 τόνοι). 

Σήμερα, η Ρωσία  κατατάσσεται  πέμπτη, μετά από τις ΗΠΑ (8100 τόνους), Γερμανία (3300 τόνοι) Ιταλία (2450 τόνοι) και Γαλλία( 2435 τόνοι).

Σύμφωνα, εξάλλου με την γερμανική εφημερίδα ‘Die Welt’ η Ρωσία ασχολείται σοβαρά με την αγορά χρυσού, μετά την κρίση του 2008, ενώ η ίδια η χώρα δεν αναφέρεται σε αυτές τις ενέργειες.

Σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους, η Ρωσία συσσώρευε πάντοτε μεγάλα αποθέματα χρυσού στον απόηχο των μεγάλων πολέμων, όπως σημειώνει και η ρωσική ‘Utro.ru’.

Πιθανολογείται ότι η αγορά χρυσού από τη Ρωσία συνδέεται με τα ουκρανικά γεγονότα, που ώθησαν τη Δύση στις αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.