Ετικέτες

3.11.14

Οι Η.Π.Α. θα οδηγήσουν τον κόσμο στη Νέα Τάξη Πραγμάτων

chuck-hagel
 — Ο πόλεμος κατά της ISIS ανοίγει για μία ακόμη φορά τον πολεμικό ασκό του αιόλου
Ο νέος πόλεμος των ΗΠΑ κατά της ISIS (σ.σ. pentapostagma.gr – Ισλαμικό Κράτος) δεν αποτελεί απλώς μία νέα παράβαση της διεθνούς νομιμότητας: είναι ένας πόλεμος που θα οδηγήσει ταχύτατα προς την πλήρη εφαρμογή της νέας τάξης πραγμάτων.
Ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ κατέστησε ξεκάθαρο αυτόν τον στόχο μέσω σχολίων που πραγματοποίησε πρόσφατα στο Forum Washington Ideas:

Ζούμε εν μέσω μίας ιστορικής και καθοριστικής περιόδου, προειδοποίησε ο Hagel: «Βλέπουμε μπροστά μας μία νέα τάξη πραγμάτων – μία περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία έκρηξη μετά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης», όταν ρωτήθηκε για το συνεχιζόμενο παγκόσμιο χάος.
Αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Hagel δήλωσε ότι: «Αυτό που αντιμετωπίζουμε στη Μέση Ανατολή με το Ισλαμικό Κράτοςθα απαιτήσει μία σταθερή και μακροχρόνια προσπάθεια. Θα απαιτήσει συνασπισμούς κοινών συμφερόντων, τους οποίους και σχηματίζουμε»..
Αυτό που επισημαίνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είναι η διεξαγωγή ενός ανοικτού πολέμου κατά της ISIS και άλλων εχθρών. Έτεροι αξιωματούχοι έχουν ήδη αναφερθεί στη σύγκρουση κατά της ISIS με πολύ αρνητικές προβλέψεις: για μία πολεμική σύγκρουση που θα διαρκέσει έως και 30 χρόνια. Βέβαια, μία τέτοια πρόβλεψη πλησιάζει τα όρια της απλής εικασίας, καθώς οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη καθορίσει τις συνθήκες της «νίκης», και ούτε τα μέσα με τα οποία αυτή θα επιτευχθεί.
Ο Hagel σε πολλές πρόσφατες ομιλίες του οραματίζεται την πλήρη υλοποίηση της νέας τάξης πραγμάτων, ως μία κατάσταση που θα επέλθει έπειτα από την ολοκλήρωση του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους. Πώς θα είναι όμως αυτή η κατάσταση;;
Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε αναφέρονται σε αυτήν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι οι Η.Π.Α. θα εμπλακούν σε ατελείωτες πολεμικές συρράξεις: οι πόλεμοι δίχως σταματημό δεν είναι καν «αμφιλεγόμενοι» για την αμερικανική ατζέντα..
Ούτε βέβαια υπολογίζεται ο τεράστιος αριθμός άμαχων θυμάτων που θα «θυσιαστούν» για την οικοδόμηση της αμερικανικής υπεροχής, και την επέλευση της Νέας Τάξης Πραγμάτων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.