Ετικέτες

3.11.14

Έφτασαν στην Αθήνα το Τίμιο Ξύλο και τα Ι. Λειψάνα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρέα.


Με λαμπρότητα, ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκε σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.
Η υποδοχή έγινε με επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα στις 7.00 μ.μ., από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, δεκάδες ιερείς και εκατοντάδες λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, που προσήλθαν για να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία από τα Ιερά Σεβάσματα.
Στην συνέχεια ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Δανιήλ, επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, καθώς και για την έλευση των Ιερών Σεβασμάτων.
Το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, ζήτησε να μεταφερθούν στον Καρέα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, με χαρά στέλνει τα Ιερά Σεβάσματα με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Γέροντα π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, για να εκτεθούν προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα έως τις 16 Νοεμβρίου.
Αύριο το πρωί 3/11/2014 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου.
Η προσκήνηση του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων θα γίνεται καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες (πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών, ομιλιών, καθώς και για επικοινωνία ή την πρόσβασή σας στον Ιερό Ναό), παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.