Ετικέτες

14.11.14

Ημερίδα "Δημιουργία ή Εξέλιξη": Προσευχή και Χαιρετισμός (βίντεο)

βιντεοσκόπηση: Δημήτριος Λιάκος

Η ημερίδα με θέμα "Δημιουργία ή Εξέλιξη" έγινε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα. Διοργανώθηκε από την Ορθόδοξη Αγωνιστική Ομάδα: "Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος".

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού που απηύθυνε ο συντονιστής κ. Γεώργιος Κεφαλιακός:

Σεβαστοί πατέρες, σεβαστή γερόντισσα μετά της συνοδείας σας, αγαπητά μέλη της ομάδος μας, αγαπητοί αδερφοί και αδερφές,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω συνάμα που με περισσή αγάπη δεχτήκατε την πρόσκλησή μας και ήρθατε εδώ στον φιλόξενο αυτό και γνώριμο σε μας τόπο, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.

Προτού σας παρουσιάσω τους διακεκριμένους ομιλητές θα ήθελα να σας πω δυο λόγια για την ομάδα μας:

Είμαστε μια μικρή ομάδα που έχει ως προστάτη της τον Άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο ή Λεββαίο. Στόχος μας είναι η ιεραποστολή και η θεραπεία του ανθρώπινου πόνου είτε σε υλικό είτε σε πνευματικό επίπεδο.

Αν και προς το παρόν η ομάδα μας δεν έχει νομική υπόσταση ούτε ταμείο, τα μέλη μας έχουν πίστη στο Θεό, αγάπη για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα μας, διάθεση για εθελοντισμό και όχι μόνο.

Το σύνθημά μας είναι: «Η αγάπη για να εκδηλωθεί βρίσκει πάντα έναν τρόπο, η αδιαφορία πάντα μια διακαιολογία

Δεν θα σας κουράσω άλλο, απλά θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια μικρή αλλαγή που θα γίνει στο πρόγραμμά μας. Ο αγαπητός μας γέροντας π. Λαυρέντιος δεν είναι δυνατό να βρίσκεται σήμερα κοντά μας λόγω μιας ίωσης που τον ταλανίζει την τελευταία εβδομάδα παρά την καλή του διάθεση και πρόθεση. Η επιθυμία του π. Λαυρεντίου είναι την εισήγησή του να αναγνώσει ο σεβαστός π. Πασχάλης Γρίβας, που μας έκανε την τιμή να βρίσκεται μαζί μας, όπως και ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης. 

Θα σας παρουσιάσω εν συντομία τους τρεις άλλους ομιλητές, οι οποίοι κατά σειρά είναι:

α) ο Ιατρός κ. Ευάγγελος Κουτσιομήτης, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
β) ο κ. Νικόλαος Τσαμασφύρης, φυσικός και μέλος της ομάδος μας
γ) ο κ. Κωνσταντίνος Βουγάς, μοριακός βιολόγος και ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Παρακαλώ ιδιαίτερα να ακούσουμε με προσοχή τους ομιλητές μας χωρίς να τους διακόπτουμε. Οποιαδήποτε ερώτηση ή διαφωνία έχετε θα διατυπωθεί μετά το πέρας των ομιλιών, οπότε και θα ακολουθήσει συζήτηση. Ενδιάμεσα, δηλαδή μετά την δεύτερη ομιλία, θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Οι ομιλητές ας προσπαθήσουν να μην παραβιάσουν σημαντικά το όριο των 20 λεπτών αν και θα δοθεί μικρή παράταση εφόσον κριθεί απαραίτητο... 

Εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου να καταλήξουμε σε χρήσιμα και διαφωτιστικά συμπεράσματα σχετικά με το ζήτημα που θα μας απασχολήσει: «Δημιουργία ή Εξέλιξη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.