Ετικέτες

28.1.15

«ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10 - ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


«Ακόμα και αν μπορέσουμε να εξηγήσουμε αυτά που θεωρούμε παράδοξα και ερμηνεύουμε ως θαύμα, δεν μειώνεται στο ελάχιστο ο θαυμασμός μας για τα μέγιστα διότι η πίστη είναι ισχυρότερη από τις λογικές αποδείξεις». 

Μέγας Βασίλειος, 4ος αιώνας 

«Μολονότι είμαι πεπεισμένος ότι η επιστημονική αλήθεια είναι ακλόνητη στο πεδίο της, δεν τα κατάφερα ποτέ μου να απορρίψω το περιεχόμενο της θρησκευτικής σκέψης σαν μέρος δήθεν μιας ξεπερασμένης φάσης στη συνείδηση της ανθρωπότητας». 

Βέρνερ Χάιζεμπεργκ, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 




Δείτε το επεισόδιο κάνοντας κλικ:
(αφού κάνετε κλικ μπορείτε να δείτε όχι μόνο αυτό το επεισόδιο, αλλά και τα προηγούμενα που σας είχα αναρτήσει παλιότερα, πριν ένα μήνα περίπου. Είναι αποθηκευμένα στην ίδια λίστα, όπως θα διαπιστώσετε, στο κανάλι μας στο youtube. Ρίξτε μια ματιά στις διάφορες λίστες. Υπάρχουν ταξινομημένα πάρα πολλά βίντεο σε μια πληθώρα κατηγοριών!)


Πώς ξεκίνησε το σύμπαν; Τι υπήρχε πριν από αυτό; Υπήρχε χρόνος πριν από τον χρόνο; Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι. Aκόμα προσπαθούν να λύσουν αυτό το πανάρχαιο αίνιγμα. Στην Ελβετία χιλιάδες επιστήμονες εργάζονται στο μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου. Αναζητούν το «μποζόνιο του Χιγκς», ή αλλιώς, το «σωματίδιο του Θεού». Η ανακάλυψη του ίχνους του θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο; Θα επηρεάσει την πίστη των ανθρώπων; Έχει να προσφέρει σήμερα η Πατερική Θεολογία στην ανθρώπινη αναζήτηση για την Αρχή του Κόσμου; Ποιά είναι η προσφορά της στην ιστορία της Επιστήμης; Τέσσερις χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης αναζήτησης, με τη Μυθολογία, τη Φιλοσοφία, τις Θρησκείες, μέχρι τις σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες, και το αιώνιο μυστήριο παραμένει άλυτο. 

 Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος Σενάριο: Λένα Βουδούρη, Μαρία Xατζημιχάλη-Παπαλιού Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κουλίνος Mουσική: Μάριος Αριστόπουλος Έρευνα: Αριστοτέλης Χρ. Ευτυχιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Συμμετέχουν: Αριστοτέλης Χρ. Ευτυχιάδης – Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχαήλ Δ. Δερμιτζάκης – Καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα (Αστυπάλαια, Μακεδονία, Ήπειρος, Μετέωρα, Αίγινα, Λουτράκι, Θήβα, Μήλος, Κως, κ.α), την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία, Αντιόχεια, Μυρσίνη, κ.α.), την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σκωτία, την Αυστρία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.