Ετικέτες

13.1.15

«Βαριά σύννεφα» μαζεύονται πάνω από την ανατολική Ευρώπη προμηνύοντας καταιγίδα...


ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να «μετακινήσει» 3.000 πεζοναύτες στην Ευρώπη!

Καθώς διαφαίνεται η Ουάσιγκτον , προετοιμάζει το έδαφος στην Ευρώπη για την επερχόμενη «σύγκρουση» με την Ρωσία, με μία σειρά σημαντικών κινήσεων. Το οξύμωρο όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι, η χθεσινή ανακοίνωση του Πενταγώνου, σύμφωνα με την οποία, οι ΗΠΑ θα «κλείσουν» 15 αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη. Προφανώς υλοποιείται σχέδιο εξοικονόμησης χρημάτων, για την αποστολή αυτών των 3000 χιλιάδων αμερικανών πεζοναυτών και των 150 αρμάτων μάχης, σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης , με προεξάρχουσα την Πολωνία.

Σύμφωνα λοιπόν με την αμερικανική εφημερίδα thehill.com, ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να στείλει δύναμη επιπέδου , τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, στην Ευρώπη μέσα στο 2015, σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανό ανώτατο αξιωματικό.

Επίσης περισσότερα από 150 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μάχης, θα μεταφερθούν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ως μέρος στρατιωτικού σχεδίου , για να ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Μέχρι το τέλος του 2015, θα έχουμε μεταφέρει μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία μάχης, με άρματα μάχης M1A2 και ΤΟΜΑ Bradley , αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, οχήματα μηχανικού, τρία τάγματα πεζικού και ένα λόχο αναγνώρισης , με όλα τα μέσα» , δήλωσε ο υποστράτηγος Frederick Ben Hodges, Διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η κίνηση αυτή έχει επίσης ως στόχο, να καθησυχάσει τους ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι ανησυχούν για την Ρωσία, η οποία «μεταστάθμευσε» εκατοντάδες άρματα μάχης στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, ειδικά το τελευταίο διάστημα.!!

Οι ΗΠΑ στην ουσία θα μεταφέρουν τις ετοιμοπόλεμες δυνάμεις τους που ευρίσκονταν στο Αφγανιστάν στην Ευρώπη, μαζί με τον εξοπλισμό τους.

Επίσης 3.000 επιπλέον αμερικανοί πεζοναύτες θα αναπτυχθούν μεταξύ Μαρτίου και φθινοπώρου στην ευρωπαϊκή ήπειρο . Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 67.000 στρατιώτες ,σε διάφορες βάσεις τους στην Ευρώπη.


«Προσδοκώ ότι σχεδόν ολόκληρη η 1η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία θα μετακινηθεί τον Μάρτιο, έτσι ώστε πάνω από 3.000 στρατιώτες θα αποτελέσουν την προκεχωρημένη γραμμή πυρός στην περιοχή αυτή» , δήλωσε ο υποστράτηγος Hodges.

Ο αμερικανός ΑΓΕΣ Στρατηγός Ρέιμοντ Οντιέρνο ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2013 ότι, οι αμερικανικές δυνάμεις θα διαιρεθούν σε δύο τεθωρακισμένες ομάδες ταξιαρχιών στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο αμερικανικές ταξιαρχίες στην Ευρώπη, η 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στην πόλη Βιτσέντζα, στην Ιταλία, και η 2η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στην πόλη Vilseck, στην Γερμανία.

Ο αμερικανός ΑΓΕΣ, άφησε να εννοηθεί ότι οι δυνάμεως αυτές θα μετακινηθούν στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, ως μέρος των αμερικανικών σχεδίων.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι αμερικανοί επικεντρώνονται στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, ως προεκεχωρημένα «φυλάκια» τους, έναντι των ρωσικών συγκεντρώσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας. Η συσσώρευση δυνάμεων αυτήν την εποχή ειδικά αποτελεί, άσχημο προοίμιο, επερχόμενης σύγκρουσης, στην ευρύτερη περιοχή. Η Ουκρανία, η Αρκτική, η Συρία, η Μολδαβία, αποτελούν πεδία σύγκρουσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Η συγκέντρωση όλων αυτών των υπερδυνάμεων , προμηνύει σίγουρα εξελίξεις στην περιοχή, τοποθετώντας και πάλι την Ευρώπη στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.