Ετικέτες

25.1.15

Το Εβραϊκό Λόμπι αναλαμβάνει δράση κατά Ερντογάν.

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε το Αμερικανο-Εβραϊκό Συμβούλιο (AJC: American Jewish Council) στις ΗΠΑ, μετά τις...προσωπικές επιθέσεις του κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενζαμιν Νετανιάχου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός ηγέτης αποφάσισε να απαντήσει δυναμικά στον κ. Ερντογάν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισράηλ τον χαρακτήρισε ¨νταή”. Η αντιδραση του κ. Νετανιάχου έγινε στη διάρκεια συνάντησης με στελέχη του Εβραϊκού Λόμπι, τα οποία επέστρεψαν στις ΗΠΑ και ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον του φανατικού ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας. Αναμένεται σφοδρή σύγκρουση με τους Τουρκοαμερικανούς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τους οπαδούς του Γκιουλέν, ο οποίος αναδεικνύεται σε μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Ως γνωστόν, ο Ερντογάν είχε επιτεθεί στον Νετανιάχου επειδή συμμετείχε στην πορεία προς τιμή των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκράτη», ενώ συνέκρινε τον Νετανιάχου με τους τρομοκράτες που προκάλεσαν την σφαγή στο Παρίσι, λέγοντας πως διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στη Γάζα.

«Τα λόγια του Ερντογάν δεν είναι μόνο προσβλητικά, αλλά αυξάνουν το μίσος κατά του Ισραήλ τόσο στην Τουρκία, όσο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή», αναφέρει ανακοίνωση του εκτελεστικού διευθυντή του AJC, Ντέιβιντ Χάρις. «Ποιος καταδικάζει την εξοργιστική, εχθρική ρητορική του Ερντογάν και των άλλων αξιωματούχων της Τουρκίας, πέραν της Ουάσινγκτον;», πρόσθεσε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε, για δεύτερη φορά, εντός λίγων ημερών, την αντίθεσή του στις δηλώσεις Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος όμως, δεν είναι ο μόνος Τούρκους αξιωματούχος που επιτίθεται στο Ισραήλ. Ο δήμαρχος της Άγκυρας Γκολτσέκ απέδωσε στη Μοσάντ τις επιθέσεις στο Παρίσι και ζήτησε το κλείσιμο της πρεσβείας του Ισραήλ στην Τουρκία.

«Δεν θέλουμε τους αντιπροσώπους των φονιάδων στην Τουρκίας», έγραψε στο Twitter. Άλλωστε είναι στενός φίλος του Ερντογάν, ο οποίος τόλμησε να πει πως το Ισραήλ «ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα». Η Τουρκία του Ερντογάν, άλλωστε, έχει συσφίξει τις σχέσεις της με την Χαμάς.

«Ο Ερντογάν οδηγεί τραγικά την Τουρκία προς μια κατεύθυνση που μεγαλώνει τις αποστάσεις της από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», είπε ο Χάρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.