Ετικέτες

12.2.15

Mόνο η ΠΑΝΑΓΙΑ ξέρει να σκουπίζει σ ύ ρ ι ζ α...

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Αρχαιοελληνική παροιμία. Και ο Ηράκλειτος έλεγε, ¨Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί.¨ Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ.

Με το που έγινε ο άνθρωπος άρχισαν να λειτουργούν και οι ¨πνευματικοί νόμοι¨.

Τελικά ποιος θα ξεκαθαρίσει τους λογισμούς μας να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σε βάρος της πατρίδας εξ αιτίας αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων που έρχονται στο φώς της επικαιρότητας τέτοιες κρίσιμες στιγμές;

Ο μνημονιακά χειμαζόμενος λαός περιμένει απαντήσεις.
Δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν με το κατασκανδαλισμένο θυμικό του.

Τέτοια δημοσιεύματα μεταβάλλουν τον εξαθλιωμένο Έλληνα σε ¨συναισθηματική βόμβα¨
Ποιοι παίζουν μαζί του και ΠΟΙΟΣ θα ξε-καθαρίσει το οπτικό πεδίο του Έλληνα εδώ και τώρα;
¨ Σε αποκαλύψεις-φωτιά για το παρασκήνιο του 2010, αλλά και τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη γνωστή ως «λίστα Λαγκάρντ» των Ελλήνων και ξένων που «φυγάδευσαν» παράνομα τεράστια ποσά στην ελβετική τράπεζα HSBC, προχωρά το πρώην στέλεχος της τράπεζας Ερβέ Φαλτσιάνι σε βιβλίο του.
Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μεταξύ άλλων, ο Φαλτσιανί, από τον οποίο ξεκίνησε το «ταξίδι» με το περιβόητο στικάκι και έφτασε στα χέρια της Κριστίν Λαγκάρντ..
Ο Φαλτσιανί υποστηρίζει ότι πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έπεσε θύμα εκβιασμού του τότε Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τον ανάγκασε να δεχθεί να μπει στο ΔΝΤ και κατ” επέκταση υπό τον έλεγχο της Τρόικα με την απειλή ότι θα αποκάλυπτε πως το όνομα της μητέρας του, Μαργαρίτας, φιγουράριζε μαζί με αυτά που είχαν βγάλει παράνομα στο εξωτερικό τεράστια ποσά¨ http://www.iefimerida.gr/
¨Απάντηση και με επίσημη ανακοίνωση δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου στα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Ερβέ Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάντ, την Τρόικα και τον πρώην πρωθυπουργό.
Στην ανακοίνωση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αναφέρεται ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει ερευνηθεί
Συγκεκριμένα και μεταξύ των άλλων αναφέρει
«Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας…
Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων.
Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
Η αλητεία στο απόγειό της.
Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.
Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.¨http://www.iefimerida.gr/
Αν με τα παραπάνω διαπομπεύεται η Πατρίδα μας ή άνθρωποι πρέπει να μπει ένα τέλος .
Και το τέλος πρέπει να γίνει με ένα σκούπισμα καλό που να μαζέψει ΣΥΡΙΖΑ από το έδαφος όλα τα σκουπίδια που άφησε η μεταπολίτευση στο ψυχικό υπόβαθρο του Έλληνα
Αλλά χρειάζεται μεθοδικότητα και θάρρος για να ξεμπλεχτούν τα κουβάρια.
Φυσικά τα σκουπίδια μπήκαν μέσα στις ζωές μας και τις έκαναν κουβάρια.
Να λοιπόν τι πρόκειται να ζήσουμε άμεσα …
Ακριβώς γιατί η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να πάει άλλο…
Ο ίδιος ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης περιγράφει το θαύμα:
¨Ο Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολύ υπομονή και προσοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζονται οι άνθρωποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσότερο.Ο Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει.
Δεν θα πάει πολύ αυτή η κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ο Θεός!
Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβήρων κανένας μοναχός.
Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανάσταση. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά πού άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε. Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν τουρκικός στρατός, και αυτός ο καημένος σκούπιζε και έλεγε
¨Παναγία μου, τι θα γίνει με αυτήν την κατάσταση;¨.
Μία φορά που προσευχόταν με πόνο στην Παναγία, βλέπει να τον πλησιάζει μία γυναίκα – ήταν η Παναγία – πού έλαμπε και το πρόσωπο της ακτινοβολούσε. Του παίρνει την σκούπα από το χέρι και του λέει:
«Εσύ δεν ξέρεις να σκουπίζεις καλά• εγώ θα σκουπίσω».
Και άρχισε να σκουπίζει. Ύστερα εξαφανίσθηκε μέσα στο Ιερό. Σε τρεις μέρες έφυγαν όλοι οι Τούρκοι! Τους έδιωξε η Παναγία.»
Αυτό μας λέει ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης ότι έρχονται μέρες που η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ θα ξαναπιάσει την σκούπα για να καθαρίσει σ ύ ρ ι ζα όλα τα σκουπίδια που άφησε στο έδαφος της ψυχής μας η μεταπολίτευση και θα ξεμπλέξει τα κουβάρια για να δούμε ποιος είναι αθώος και ποιος φταίχτης;

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.