Ετικέτες

8.7.15

Διώξεις καταρχήν 9 δημοσιογράφων από Πειθαρχικό ΕΣΗΕΑ για την τρομοκρατία ΜΜΕ, ενώ τα κανάλια κατεβάζουν βίντεο!


Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις...

στους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σταθμών που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών. Χρησιμοποιώντας ψευδείς ειδήσεις, παραπλανητικές ειδήσεις, αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών ενάντια στην κυβέρνηση και τη διενέργεια του δημοψηφίσματος αρχικά και των θέσεων του μαύρου μπλόκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αμέσως μετά, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και κυρίως οι δημοσιογράφοι έγιναν στόχος των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1. 

Την ώρα που στο πειθαρχικό συμβούλιο έβλεπαν τα βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων στα κανάλια τους και διαβάζονταν οι επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών εναντίον πολλών δημοσιογράφων της τηλεόρασης, έσκασε η “είδηση” πως επιχειρείται να κατέβουν τα επίμαχα βίντεο από τις web πλατφόρμες των τηλεοπτικών καναλιών!

Συγκεκριμένες αναφορές έγιναν στο twitter ότι χάνονται από τον ιντερνετικό “αέρα” των τηλεοπτικών καναλιών, συγκεκριμένες εκπομπές ενημέρωσης! Θυμίζουμε ότι ανάλογη έρευνα για το ρόλο των εκπομπών γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά και από την εισαγγελεία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Παρόμοιο είναι και το κατηγορητήριο στο Πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους που κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες.

Όσο για την ΕΣΗΕΑ σήμερα αποπειράθηκε για μια ακόμη φορά να ψηφίσει προεδρείο, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Φαίνεται ότι η απουσία προεδρείου για ορισμένους συγκεκριμένων παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, ακυρώνει και το ρόλο τους ως εκλεγμένα μέλη του ανώτατου θεσμικού συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. Ή για να το λέμε αλλιώς, κρύβονται πίσω από αυτή τη δυνατότητα για να μην πάρουν θέση και στεναχωρήσουν τους φίλους τους, ενσωματωμένους δημοσιογράφους έναντι της κοινωνίας που συνεχίζει να φωνάζει “Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι”. Αφήνοντας έτσι απροστάτευτους όλους τους δημοσιογράφους του κλάδου που μέσα σε αντίξοοες συνθήκες άκρατου εκφοβισμού και εκβιασμών προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.