Ετικέτες

16.7.15

Το θαύμα της μεταστροφής μου: Πώς πέρασα από την πλάνη της yoga στην Ορθοδοξία!Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Το παρακάτω άρθρο-μαρτυρία μας το δίνει η Ελένη, νέο μέλος μας! Καλή αρχή Ελένη. Είναι σύντομο και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό!

Στα 22 μου χρόνια άρχισε η πνευματική μου αναζήτηση. Μεγαλωμένη σε θρησκευτική οικογένεια και σηκώνοντας έναν προσωπικό σταυρό βρήκα μία φαινομενική διέξοδο στη yoga. Μόδα, γυμναστική, ευεξία...

Ένα δελεαστικό πακέτο πολύ καλά τυλιγμένο με φανταχτερά χρώματα. Με τράβηξε σαν μαγνήτης και χωρίς να έχω πλήρη έλεγχο της ζωής μου βρέθηκα να διδάσκω yoga. Ξεκίνησε η πλάνη πως οδεύω στον σωστό δρόμο που από μικρή πίστευα και ήθελα, στον ένα και μοναδικό τριαδικό Θεό. Άρχισα να ψάχνω απαντήσεις, να γνωρίζω πλανημένους ανθρώπους προσπαθώντας να γεμίζω τα κενά που όλο και μεγάλωναν. Καμία απάντηση και η πλάνη μεγάλωνε...

Ακολούθησε ταξίδι στην Ινδία ζώντας την απόλυτη "ύπνωση" και το ρέικι μπήκε στην ζωή μου. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Ένας φύλακας άγγελος με βοήθησε να επιστρέψω στην Ελλάδα. Σταμάτησα για προσωπικούς λόγους τα πάντα και έφυγα εκτός Αθηνών.

Μέχρι που ήρθε ένα βιβλίο στα χέρια μου: 

"Οι γκουρού, ο νέος και ο Γέροντας Παΐσιος" 
Το διάβασα σε μία μέρα και πήρα όλες τις απαντήσεις. Ένιωσα ότι κοιμόμουν και ξαφνικά ξύπνησα. Ξεκαθάρισαν όλα στο μυαλό μου συνειδητοποιώντας πως: 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ 
η yoga και όλα τα εναλλακτικά που κυκλοφορούν. 

Είναι δαιμόνια που τους ανοίγεις την πόρτα και σου καταστρέφουν την ζωή. 
Φόρεσα τον σταυρό μου, άρχισα να προσεύχομαι και να πηγαίνω στην εκκλησία, να κάνω μετάνοιες, να εξομολογούμαι και μετά από έναν πολύ δύσκολο πνευματικό πόλεμο βρέθηκα στα χέρια του Θεού αφήνοντας όλη μου την ζωή σ' Εκείνον. 

Ο Άγιος Παΐσιος έκανε το θαύμα του και με βοήθησε να αναγεννηθώ από τις στάχτες μου. Σήμερα στα 31 μου χρόνια προσπαθώ να δίνω τον πνευματικό μου αγώνα με την βοήθεια του Θεού ακολουθώντας πιστά μία από τις συμβουλές του πνευματικού μου: 

"Ακούμπησε την ζωή σου στα χέρια του Θεού και της Παναγίας". 


Ελένη

3 σχόλια:

 1. Πολυ συγκηνητικό!! Δόξα το Θεο!!! :)))) Ο Χριστός να σε ευλογεί Ελένη!!

  http://whataboutyoga.wordpress.com

  WHAT ABOUT YOGA? - Το Ορθόδοξο site μου για την Γιόγκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δόξα τον Θεό!!! Ευχαριστώ θερμά!!! Ο Θεός να μας ευλογεί όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είθε ο Πανάγιος Θεός και οι πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου να μας σκεπάζει και να μας προφυλάσσει από τις παγίδες που στήνει τόσο έντεχνα, και κατά παραχώρηση,ο πανάρχαιος εχθρός του ανθρωπίνου γένους !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.