Ετικέτες

5.12.15

Ετοιμάζεται για μοναχός στο Άγιο Όρος ο Κώστας Πάσσαρης-Πώς είναι σήμερα (ΦΩΤΟ)

 

Σχόλιο ιστολογίου Ελληνική Ναυς: Εχθές διάβασα πρώτη φορά το άρθρο αυτό και το είχα προγραμματίσει να αναρτηθεί σήμερα στις 12:00. Είχα κι εγώ αμφιβολίες κατά πόσο ισχύει, αλλά εχθές το βράδυ είχα την τύχη! να συνομιλήσω με πνευματικούς αδερφούς που γνωρίζουν τον π. Γερβάσιο και το σπουδαίο έργο του (δείτε εδώ) και μου επιβεβαίωσαν με το παραπάνω την δημοσίευση!!! Ο Κωνσταντίνος όντως έχει μεταστραφεί με την χάρη του Θεού και την άοκνη προσπάθεια και προσευχή του π. Γερβάσιου. Ο γέροντας τον έχει επισκεφτεί τουλάχιστον 5-6 φορές στη Ρουμανία (κάπου στην Τρανσυλβανία βρίσκονται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας) κι επιπλέον έχουν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία. Η πληροφορία σχετικά με την εικόνα της Παναγίας και την μητέρα του Κωνσταντίνου (που θα διαβάσετε παρακάτω) ισχύει! Το κατά πόσο ο αδερφός μας εν Χριστώ Κωνσταντίνος θα γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος δεν είναι φυσικά της στιγμής και ο ίδιος με την καθοδήγηση του γέροντά του θα έχει την ευκαιρία να το συλλογιστεί ξανά όταν με το καλό αποφυλακιστεί (διαβάστε το ιστορικό εδώ). 

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο π. Γερβάσιος ήταν υποψήφιος για το βραβείο νόμπελ Ειρήνης το 2012 (δείτε εδώ) το οποίο όπως καταλαβαίνετε δεν δόθηκε στον Ελληνορθόδοξο ιεραπόστολο αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Η ανάρτηση αυτή αδέρφια μου πρέπει να μας συγκλονίσει και να μας δώσει θάρρος. Ο Θεός έχει άπειρη αγάπη για εμάς τους ανάξιους και μας δίνει όλη την ώρα ευκαιρίες. Αρκεί εμείς να κάνουμε λίγη προσπάθεια, να μετανοήσουμε αληθινά και να αφεθούμε στην πρόνοιά Του. Όλοι χωράμε στην Βασιλεία του Θεού αρκεί να επιλέξουμε την δύσβατη και στενή οδό και να γίνουμε ταπεινοί και αθώοι όπως τα μικρά παιδιά...

Τέλος, προτείνω να βάλουμε στην προσευχή μας τόσο τον Κωνσταντίνο όσο κι όλους τους φυλακισμένους (ανεξαρτήτως παραπτώματος). Ο Θεός ας τους δίνει φωτισμό και μετάνοια.

Ακολουθεί το άρθρο:

Ένας από τους πιο σκληρούς Έλληνες κακοποιούς ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2001 είχε δολοφονήσει αστυνομικό και για καιρό διέφευγε της σύλλήψης και διέπραττε σωρεία κακουργημάτων, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό και όταν αποφυλακιστεί να γίνει μοναχός στο Αγιο Ορος.


Ο διαβόητος κακοποιός που από το 2001 κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας στη Ρουμανία, εμφανίζεται να έχει μετανιώσει για το βαμμένο με αίμα παρελθόν του και πλέον ισχυρίζεται πως προσεύχεται γονατιστός μέσα στο κελί του ζητώντας άφεση αμαρτιών.



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Jurnalul National» του Βουκουρεστίου ο ιερωμένος των φυλακισμένων αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος υποστήριξε πως μιλώντας με τον Κώστα Πάσσαρη το περασμένο Πάσχα, ο κακοποιός τον εκμυστηρεύτηκε πως θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού και να γίνει μοναχός.



Για να μπορέσει ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος να συναντήσει τον Κώστα Πάσσαρη χρειάστηκε να εξασφαλίσει άδεια από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ καθ” όλη τη διάρκεια της συνάντησης παρόντες ήταν τόσο ο διευθυντής των φυλακών, αλλά και ακόμη τεσσάρων πάνοπλων φρουρών που παρακολουθούσαν τον ιερέα και τον Πάσσαρη με το δάχτυλο στη σκανδάλη.



Από εκείνη την ημέρα και μετά οι συναντήσεις των δύο έγιναν πιο συχνές. Ο Κώστας Πάσσαρης ξεκίνησε να διαβάζει εκκλησιαστικά βιβλία, ενώ πλέον έχει υιοθετήσει ένα μοναστηριακό και ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ζωής. Άρχισε να κάνει νηστεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αδιαφορώντας μάλιστα για τους χλευασμούς από πολλούς συγκρατούμενούς του.

Μάλιστα, στις 3:00 τα ξημερώματα, ο κακοποιός ξυπνάει προκειμένου να προσευχηθεί και τελεί Μεσονυκτική Ακολουθία. Αμέσως μετά εκτελεί Μοναχικό Κανόνα (εκκλησιαστική προσευχή μοναχικού τύπου). Συγκεκριμένα, παίρνει στα χέρια του ένα κομποσκοίνι και αρχίζει να προσεύχεται, ενώ ταυτόχρονα κάνει μετάνοιες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη στη ρουμανική εφημερίδα, η φυλακή άλλαξε ριζικά τον Πάσσαρη, ο οποίος πλέον επικοινωνεί καλύτερα και είναι πιο ανοιχτός, έχοντας στραφεί προς τον Θεό.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ηξεις αφήξεις» της τηλεόρασης Super ο αρχιμανδρίτης είχε εκμυστηρευτεί στον δημοσιογράφο Θοδωρή Δούκα: «Οταν τον είδα πρώτη φορά, το παιδί ήταν συντετριμμένο και εξομολογήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα. Του έδωσα μια ωραία εικόνα της Παναγίας και του είπα: «Κώστα, αυτή είναι μια εικόνα που με συγκινεί βαθύτατα». Αυτός μου απάντησε: »Γέροντα, δώστε μου να τη φιλήσω, αλλά με συγχωρείτε, δεν θα την κρατήσω για να μη μου θυμίζει τη μητέρα μου». Αυτό το παιδί δεν γνώρισε ποτέ μητέρα. Για μένα βρίσκεται στο δρόμο της μετανοίας και αγαπάει πολύ τους αγιορείτες πατέρες. Ολα τα βιβλία που διαβάζει μιλούν για μετάνοια. Είναι το πνευματικό μου τέκνο».

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Κώστας Πάσσαρης:


  

ekklisiaonline

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.