Ετικέτες

28.2.17

Zombie Walk Athens 2017 με ΑΛΛΟΚΟΣΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.Ο διάβολος χορεύει-παρέλαση «νεκροζωντανών».

Αποτέλεσμα εικόνας για πατρα ο διαβολος  καρναβαλι

Ένα από τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα έθιμα στην χώρα μας είναι το καρναβάλι. Εδώ και πολλά χρόνια με την έναρξη του Τριωδίου αρχίζει ο «χορός» με ξέφρενες διασκεδάσεις, μασκαρεμένα πρόσωπα,ποτά και σαρκικά πάθη. Έχουμε καταλάβει πόσο κακό κάνουμε στην ψυχή μας και πόσο χώρο δίνουμε στον διάβολο να μας κυριεύσει ;

Όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία που ντύνουν οι γονείς τα αθώα παιδάκια μελισσούλες, πασχαλίτσες και υπερήρωες για να «χαρούν» και να «χορέψουν». Οργανώνουν και οι ίδιοι ειδικές εκδηλώσεις αυτές τις μέρες και μαζεύονται για να «χορέψουν» όλοι μαζί. Τα σχολεία προετοιμάζουν ειδική γιορτή βάζοντας τα παιδάκια να φτιάξουν μόνα τους τις μάσκες τους και τις στολές τους.Αυτές οι αθώες ψυχές καταγράφουν όλα αυτά τα δεδομένα και μεγαλώνοντας γιορτάζουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το καρναβάλι. Αλλάζουν τις στολές τους και ντύνονται βρικόλακες, διαβολάκια, παπάδες κλπ.Είναι τα ίδια παιδιά που όταν θα κάνουν την δική τους οικογένεια θα διδάξουν αυτό το έθιμο και στα δικά τους παιδιά. Έτσι ο «χορός» δεν τελειώνει ποτέ.

Σε κάθε περιοχή της Ελλάδος με αποκορύφωμα την Πάτρα ξεφαντώνουν ασταμάτητα μέρα νύχτα πίνοντας και  «χορεύοντας». Συγκεκριμένα στην Πάτρα πολλοί ζουν για το καρναβάλι και μόλις τελειώσει προετοιμάζονται έναν ολόκληρο χρόνο για το επόμενο. Σπαταλούν πολλά χρήματα για άρματα,στολές και οργάνωση εκδηλώσεων. Χρήματα που θα τα κερδίσουν εις διπλούν καθώς ταξιδεύουν από όλη την Ελλάδα για να «χορέψουν» μαζί τους. Στους δρόμους επικρατεί το αδιαχώρητο. Πλανόδιοι πουλούν παντού ανοιγμένα μπουκάλια με μαυροδάφνη τα οποία έχουν νοθεύσει και σε κάνουν να ζαλιστείς στο δεύτερο μπουκάλι χωρίς να το καταλάβεις. Ότι θέλουν να πετάξουν από φαγητό το ξεφορτώνονται αυτές τις μέρες ταΐζοντας ότι πιο βρώμικο υπάρχει τις ζαλισμένες ψυχές. Νέα παιδιά κυκλοφορούν στους δρόμους με τις γλώσσες έξω οι οποίες έχουν γίνει μαύρες από τα ναρκωτικά με χαπάκι ναρκωτικό στο στόμα το οποίο περήφανα σου δείχνουν. Στα σκαλάκια της πόλης κάθονται παρέες κάνοντας χρήση ναρκωτικών μπροστά σε όλον τον κόσμο χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Οι περισσότεροι κυκλοφορούν την νύχτα και λίγο πριν ξημερώσει μαζεύονται σπίτια τους για να κάνουν όργια μεταξύ τους. Έχουν χάσει κάθε είδος αναστολής μέσα από το ποτό,τον χορό, την μουσική και τα ναρκωτικά που όλα τους φαίνονται φυσιολογικά. Ειδικές εκδηλώσεις ξεκινούν από νωρίς πηγαίνοντας σε ειδικούς χώρους ντυμένοι μασκαράδες και ερωτοτροπούν ο ένας με τον άλλον χωρίς να ξέρουν ποιος είναι πίσω από την μάσκα. Το λεγόμενο ντόμινο.

Τα ξενοδοχεία είναι ασφυκτικά γεμάτα. Τα πούλμαν φεύγουν ανά μισή ώρα για Πάτρα από Αθήνα ενώ μερικοί ταξιδεύουν ακόμη και όρθιοι για να μην χάσουν τον «χορό». Οι πιο γνώστες του καρναβαλιού έχουν αποκτήσει φιλίες με τους πατρινούς και τους φιλοξενούν για να οργιάσουν μαζί.

Δυστυχώς αυτά και άλλα πολλά δεν συμβαίνουν μόνο στην Πάτρα αλλά σε κάθε μέρος της πατρίδας μας. Στην Αθήνα το Σάββατο στς 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του συντάγματος πορεία με ΖΟΜΠΙ  Zombie Walk Athens 2017.To zombie walk ξεκίνησε από την Αμερική (2001 Sacramento, California) αλλά επεκτάθηκε και στην Ευρώπη. 
Είναι μια παρέλαση «νεκροζωντανών», στην οποία πλήθος κόσμου ντύνεται, μακιγιάρεται σα ζόμπι και περιφέρεται στην πόλη, πειράζοντας και ανατριχιάζοντας τους περαστικούς!Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή και ετοιμάζονται να τρομάξουν τον κόσμο καθώς αναφέρουν πως θα σπείρουν τον τρόμο σε κάθε περαστικό. Ανατριχιαστικό είναι πως αναφέρονται σε ΑΛΛΟΚΟΣΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ που θα είναι σε αυτή την πορεία.Ο διάβολος εμφανίζεται και κινείται ανάμεσά μας με τον πιο καλοστημένο του "χορό".







Σε μία περίοδο πολύ σημαντική για την ορθοδοξία.
 Έχουμε ήδη μπει στο Τριώδιο και προετοιμαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την Σαρακοστή με κατάνυξη και νηστεία αναμένοντας με χαρά την μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας μας την Ανάσταση.

Πώς λοιπόν θα μας λυπηθεί Ο Θεός για να βοηθήσει αυτή την ταλαιπωρημένη πατρίδα να σωθεί ; Όταν ακόμα και οι ιερείς στον λόγο που βγάζουν για το καρναβάλι λένε όλα με μέτρο ; Ποιο μέτρο κύριοι ; Δεν έχει μέτρο η αμαρτία. Ή την κάνεις ή δεν την κάνεις. Δεν έχει μέτρο ο διάβολος που του έχουμε στρώσει το κόκκινο χαλί να «χορεύει» ασταμάτητα.



Ο μακαριστός πατέρας Αυγουστίνος Καντιώτης, περίφημος Μητροπολίτης Φλώρινας το 1955 πραγματοποίησε μια εκστρατεία εναντίον των καρναβαλιστών της Πάτρας, κατά την οποία μοιράστηκαν φυλλάδια, που μεταξύ άλλων έγραφαν ότι το καρναβάλι και οι αντίστοιχες ειδωλολατρικές γιορτές, είναι υπεύθυνες για σεισμούς και πολλά άλλα δεινά.... 

Αποτέλεσμα εικόνας για αυγουστινος καντιωτης καρναβαλι

Ἔφθασαν, φίλοι ἀναγνῶσται, ἔφθασαν αἱ προφητευμέναι ἡμέραι, κατὰ τὰς ὁποίας οἱ ἄνθρωποι θὰ εὔχονται νὰ μὴ ἔχουν οὔτε μάτια, οὔτε αὐτιά, διὰ νὰ μὴ βλέπουν καὶ νὰ μὴ ἀκούουν τὰ φρικτὰ θεάματα καὶ ἀκροάσματα, τοὺς ἐξωφρενισμοὺς ἑνὸς κόσμου ἀποστατήσαντος ἀπὸ τοῦ Κυρίου καὶ συνεχῶς καταρρέοντος καὶ βυθιζομένου εἰς τὸν πολιτισμὸν Σοδόμων καὶ Γομόρρων. Τὸ ἐπληροφορήθητε; Εἰς τὴν ὡραίαν πρωτεύουσαν τῆς Πελοποννήσου ἑτοιμάζεται καὶ ἐφέτος καρναβάλι ποὺ θὰ σημειώση ρεκόρ, θὰ ὑπερβῆ εἰς ἐμφάνισιν, εἰς πολυτέλειαν καὶ τὰ καρναβάλια ἀκόμη τῆς Νικαίας, Βενετίας, Μασσαλίας καὶ εἴ τινος ἄλλης Εὑρωπαϊκῆς πόλεως. Βλέπετε συναγωνιζόμεθα βῆμα πρὸς βῆμα τὴν Δύσιν εἰς τὴν διαφθορᾶν.

Τοιαῦται ἦσαν αἱ ἑορταὶ καὶ αἱ πανηγύρεις τοῦ ἀρχαίου εἰδωλολατρικοῦ κόσμου Ἑλλήνων καὶ Ρωμαίων γνωσταὶ ὡς Διονύσια, Βάκχεια, Βοτά, Βρουμάλια, Σατουρνάλια, Λουπερκάλια, Κάλενδαι…



Προστατέψτε τα παιδιά  σας από μικρά λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Όταν θα αποκτήσουν μία σωστή βάση δεν θα αναζητήσουν ποτέ την κοπριά. Αντιθέτως θα την αποστρέφονται και θα αναζητούν το μέλι.

Όσο για τα παιδιά που δεν διδάχτηκαν ποτέ την αλήθεια Του Χριστού ας προσευχηθούμε όλοι μας να τα προστατέψει Ο Θεόςκαι να σταματήσουν να καίγονται στον «χορό» του διαβόλου.  




Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο
https://ellasnafs.blogspot.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.