Ετικέτες

27.3.17

Εκτός νόμου οι ΨΕΥΔΟμαρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία, ως εξτρεμιστική οργάνωση!



Σχόλιο: Σε κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία, που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, τονίστηκε (και πολύ ορθά) ότι ΔΕΝ πρέπει να αποκαλούμε του "μάρτυρες του Ιεχωβά" με αυτόν τον τίτλο, αλλά ως "ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά". Ο τίτλος αυτός προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη, είναι τιμητικός και ανήκει σε εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς! Εμείς είμαστε οι αληθινοί μάρτυρες του Ιεχωβά (δηλ. του Κυρίου) και όχι οι αιρετικοί! Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τους παπικούς. Αυτοαποκαλούνται ως "Καθολική Εκκλησία", ενώ εμείς οι ορθόδοξοι - και μόνο - αποτελούμε τη ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όπως άλλωστε ομολογούμε και στο Σύμβολο της Πίστεως! Ο σεβ. μητροπολίτης είχε τονίσει ότι οφείλουμε να μην αποδεχόμαστε τις ονομασίες που καταχρηστικά υιοθετούν οι κάθε λογής αιρετικοί.

Στην Ρωσία απαγορεύτηκε η λειτουργία της «θρησκευτικής οργάνωσης» των Μαρτύρων του Ιεχωβά εξαιτίας της «εξτρεμιστικής» της δραστηριότητας όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η θρησκευτική οργάνωση «Διαχειριστικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία» συμπεριελήφθη στον κατάλογο των κοινωνικών και θρησκευτικών οργανώσεων, η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύεται «επειδή ασκούν εξτρεμιστική δραστηριότητα».
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση επί της απαγορεύσης όπως αναφέρει η εφημερίδα στις 5 Απριλίου. Υπό την διεύθυνση του «Διαχειριστικού Κέντρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία» βρίσκονται τα παραρτήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία.

Στην ιστοσελίδα τους, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει καμία μηνυτήρια αναφορά που να έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.