Ετικέτες

16.9.17

Συγκρούσεις Κρυπτοχριστιανών και Τούρκων στον Πόντο – Σοκαρισμένοι οι στρατιώτες του Ερντογάν αντίκρυσαν τον Σταυρό

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο στις περιοχές του ελληνικού Πόντου έχουμε υπέρ του δέοντος πολεμική δράση του ΡΚΚ με επιχειρήσεις στα ορεινά της Τραπεζούντας.


Δεν ήταν η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το κίνημα των Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία στα βουνά του Καντίλ, που εμφανίζεται κουρδικό αντάρτικο στον νότιο Καύκασο και στα βουνά της Μάτσκα στον πανάρχαιο ελληνικό Πόντο.



Πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ τονίζουν ότι το PKK έχει εδώ και καιρό τροποποιήσει την στρατηγική του με επιθέσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου με στόχο να να προσελκυσθούν και άλλες εθνοτικές ομάδες που ζουν εκεί, όπως Λαζοί, ελληνόφωνοι και αρμενόφωνοι μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά.

Ως γνωστόν όμως στην περιοχή του Πόντου δεν κατοικούν συμπαγείς ομάδες Κούρδων , άρα το σχέδιο του ΡΚΚ έχει σκοπό να ξεσηκώσει όντως και άλλες εθνοτικές ομάδες από τις πολλές που διαθέτει η Τουρκία , στην οποία σύμφωνα με έγκριτους τουρκολόγους μόνο το 17% είναι «καθαροί» Τούρκοι.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον Τουρκολόγο κ. Νίκο Χειλαδάκη, μια πράγματα εντυπωσιακή είδηση σόκαρε την Αγκυρα , σύμφωνα με την οποία στις τελευταίες μάχες μεταξύ του τουρκικού τακτικού στρατού και των ανταρτών του ΡΚΚ, ανάμεσα στα θύματα των ανταρτών βρέθηκαν και νεκροί που φορούσαν στο στήθος τους… χριστιανικό σταυρό.

Σε συγκρούσεις που έγιναν μεταξύ της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ανταρτών στην περιοχή Beytüşşebap, στην επαρχία Σιρνακ σκοτωθήκαν 8 Τούρκοι στρατιώτες και 2 αξιωματικοί ενώ οι αντάρτες είχαν 34 νεκρούς.



Όταν οι Τούρκοι ερευνούσαν τα θύματα των ανταρτών, έμειναν κυριολεκτικά αποσβολωμένοι καθώς διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και κάποιοι που φορούσαν στο στήθος τους ένα μεγάλο σταυρό που πρόδιδε την θρησκευτική τους ταυτότητα.

Το γεγονός όπως ήταν ευνόητο προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους Τούρκους, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώνονταν ότι στις τάξεις των ανταρτών βρίσκονται και χριστιανοί που πολεμούν τον τουρκικό στρατό.

H ουσία σύμφωνα ειδικούς είναι ότι η Toυρκία δέχεται πλέον νέο κτύπημα στο εσωτερικό της από την δραστηριοποίηση των «κουρδικών» επαναστατικών οργανώσεων που έχουν κάνει και την εμφάνισή τους στον Πόντο, και στην ουσία χρησιμοποιούν εκατοντάδες μέλη ποντιακών κρυπτοχριστιανικών ενόπλων ομάδων.

Είναι γεγονός ότι σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ της ελληνικής τηλεόρασης υπάρχουν χιλιάδες Πόντιοι Έλληνες της περιοχής, που μιλούν ακόμη και σήμερα την ποντιακή γλώσσα άπταιστα, έχοντας απόλυτη συναίσθηση ότι διαθέτουν ελληνική καταγωγή.

Η σημερινή Τουρκία είναι ένα «κατασκευασμένο» κράτος από τον γνωστό «φονιά» Κεμάλ Ατατούρκ , ο οποίος συγκέντρωσε μέσω της ανταλλαγής πληθυσμών το 1923 όλους τους μουσουλμάνους που ζούσαν στην Ελλάδα , με σκοπό να «φτιάξει» ένα αμιγές τουρκικό κράτος, χωρίς επιτυχία όμως.

Άλλωστε πριν από το σημερινό κράτος της Τουρκίας υπήρχε η οθωμανική αυτοκρατορία που ήταν ένα μωσαϊκό λαών και εθνοτήτων που δεν είχαν καμία σχέση με τους Τούρκους.


Εάν σε όλους αυτούς που παίρνουν τα όπλα , προσθέσουμε και τους Τούρκους που έχουν στιγματισθεί ως γκιουλενιστές μετά το πραξικόπημα και μετριούνται σε πολλές χιλιάδες , τότε το πρόβλημα στην Άγκυρα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι οι ίδιοι εκτιμούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.