Ετικέτες

26.3.18

Σκόπια: Κι άλλο νέο μειονοτικό κόμμα ιδρύθηκε

Σχόλιο: Η ίδρυση του Βουλγαρικού όσο και του Βοσνιακού κόμματος στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων, αποτελεί απλές   πολιτικές εκφράσεις μειονοτικού προσδιορισμού η εκφράσεις  μεγαλεπήβολων σκοτεινών  σχεδιασμών; Η έκφραση της "έντεχνα παραμελημένης" Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων από το αδιάφορο και συστημικό "πολιτικό" μας σύστημα , που βρίσκεται σε όλο αυτό; Έχει μεγάλο ενδιαφέρων να παρακολουθήσουμε στενά την πορεία αυτών των κινήσεων.


Μετά την ίδρυση του βουλγαρικού κόμματος στα Σκόπια, πριν από λίγες ημέρες, ακολουθεί τώρα ένα νέο κόμμα των Βόσνιων του σκοπιανού κράτους. Σήμερα ανακηρύχθηκε η ίδρυσή του με την ονομασία «Βοσνιακή Δημοκρατική Ένωση» με πρόεδρο τον Μουνίρ Κολάσινατς, ο οποίος στην πρώτη του ομιλία δήλωσε ότι τώρα η κοινότητα των Βοσνίων θα έχει ισχυρή πολιτική υποστήριξη.


«Οι Βόσνιοι, όπως και όλες οι άλλες εθνότητες που συνυπάρχουν σε αυτό το κράτος, έχουν το δικαίωμα της συνταγματικής ισότητας ενώπιον του κράτους και της διαφύλαξης των πολιτιστικών αξιών μέσω των κρατικών θεσμών.
https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_70.html 
Θα αγωνισθούμε για την ποιοτική εκπαίδευση των Βοσνίων καθώς και άλλων εθνικοτήτων στην μητρική τους γλώσσα. Θα ασχοληθούμε, επίσης, με την μητρική γλώσσα. Το καθεστώς των Βόσνιων θα πραγματοποιηθεί μέσω των νομικών διατάξεων του Συντάγματος της χώρας. Οι Βόσνιοι ως λαός θα πρέπει να έχουν συναίνεση για πολιτική δράση», είπε ο επικεφαλής του νέου κόμματος.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος αυτού, δήλωσε ότι το κόμμα θα ωφεληθεί από την ψήφιση του νέου νόμου περί της χρήσης των γλωσσών, όπου η βοσνιακή γλώσσα θα χρησιμοποιηθεί επίσημα σε δήμους όπου πλειοψηφούν οι Βόσνιοι στο κράτος των Σκοπίων.

(Στοιχεία από tv21.tv)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.