Ετικέτες

5.3.18

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα άκρα οι σχέσεις Αρχιεπισκοπής και Οικουμενικού Πατριαρχείου!

promponas 1
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Παρότι κάποιοι πίστευαν πως στο τέλος θα επέλθει συμβιβασμός, τελικά το παρεκκλήσιο στο Κτήμα Προμπονά έχει προκαλέσει πλήρη ρήξη στις σχέσεις Αθήνας και Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σήμερα, Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, Hγούμενος της Μονής Βλατάδων άνοιξε με δικαστικούς επιμελητές τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κτήμα Προμπονά και τέλεσε θυρανοίξια και μετά τους Β΄Χαιρετισμούς.
Ο Θεοφιλέστατος μετά το πέρας της Ακολουθίας ανέγνωσε και την απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου δια της οποίας έγινε αποδεκτή από το Κληροδότημα Προμπονά η δωρεά του Ιερού Ναού και η ανάθεση της λειτουργίας του στη Μονή Βλατάδων ως Κάθισμα αυτής.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει κινηθεί νομικά και έχει θέσει τα δικά της επιχειρήματα, υποστηρίζοντας πως νομικά θα δικαιωθεί στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς το κληροδότημα έχει ως σκοπό στο καταστατικό του να ανεγείρει το ναό και όχι να ορίσει υπό ποια εκκλησιαστική αρχή θα λειτουργεί.
Η σημερινή ενέργεια από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι τελευταίες κινήσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συμβιβασμού και είναι βέβαιο πως έχει επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.
promponas 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.