Ετικέτες

16.4.18

Οι ήρωες ενός ακήρυχτου πολέμου που τους «τιμούν» οι ολίγιστοι της πολιτικής ηγεσίας.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!
Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος (1984- 2018): «Είμαστε πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε …»
…και εμείς είμαστε περήφανοι, και σε ευχαριστούμε που μας κράτησες ασφαλείς και που υπερασπίστηκες την Πατρίδα.

Μια συνηθισμένη αποστολή αναχαίτισης δυο ενοχλητικών τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν καθημερινά και προκλητικά τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, μιάς αναχαίτισης που δεν έγινε, γιατί τα τουρκικά αεροσκάφη ως συνήθως πέταξαν και το «έβαλαν στα πόδια» προς την Τουρκία.
Και η επιστροφή των δύο πιλότων μας στη βάση τους στη Σκύρο, αλλά 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος χάνει ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το μοιραίο μονοθέσιο αεροσκάφος του αρχηγού της αποστολής που προσέκρουσε στη θάλασσα και έτσι τόσο απλά χάθηκε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.
Ήταν 12:15 το μεσημέρι. Στην περιοχή βρέθηκαν κομμάτια στης στολής του, συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, και ο εξοπλισμός επιβίωσης.
Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής και αναχαίτισης.
Ο 34χρονος εμπειρότατος πιλότος της Πολεμικής μας αεροπορίας και χειριστής του μοιραίου Mirage 2000-5 με πολλές ώρες πτήσης, Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος πατέρας δύο παιδιών, έπεσε εν ώρα καθήκοντος «ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ».
Υπηρετούσε στην 331 μοίρα παντός καιρού που υπάγεται στην 114 Πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα. Αποστολή της μοίρας η αναχαίτιση εχθρικών αεροσκαφών ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Το έμβλημα της 331ης Μοίρας είναι ο ήρωας Θησέας που δείχνει τον στόχο σε ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών.
Η πολιτεία οφείλει να τιμήσει τη μνήμη του και να σταθεί δίπλα στην οικογένειά του, σαν ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και να στείλει έτσι ένα μήνυμα σε όλους όσους είναι στις ένοπλες δυνάμεις «πως η Πατρίδα δεν ξεχνάει».
Παράδειγμα προς αποφυγήν το twitter του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που μας ανακοίνωσε «επισήμως» τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Και όταν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την οργή των χρηστών του twitter άρχισε να τους μπλοκάρει.
Και το twitter, του πρώην πρόεδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πρώην πρόεδρου της Βουλής που μας πρότεινε «επισήμως» να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα παιδιά του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5, σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου – πρόταση που δυστυχώς έγινε αποδεκτή.
Αυτά τα νόστιμα προς το παρόν από την «πολιτεία…».
ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 
1990-2018
125 ΝΕΚΡΟΙ
81 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ
ΤΥΠΟΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
14 F-4
13 Mirage 2000
13 A-7 Corsair
12 F-16
6 F-1
2 C-130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.