Ετικέτες

13.4.18

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με a la carte πατριωτισμό


Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με a la carte πατριωτισμό

Σχόλιο: Ο κ. Βέττας λέει μια αλήθεια πως ο Σύριζα ήρθε για να μείνει. Άραγε, εκτός από τις γνωστές πολιτικές ατάκες του ολισθαίνοντος πολιτικού συστήματος, μήπως λέει και αλήθεια; Και αν ναι , με τι τρόπο; Μάλλον πρέπει να τις αναζητήσουμε στην γνωστή μέθοδο του κ.Λαλιώτη ,που την "έκανε" με ελαφρά πηδηματάκια ,του κ. Σημίτη και όλου του στενού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ με τις παράνομες Ελληνοποιήσεις. Ήταν οι εκλογές του Απριλίου του 2000 που έμεινε στην ιστορία με τίτλο ¨Η Ελλάδα κοιμήθηκε με κυβέρνηση ΝΔ. και ξύπνησε με ΠΑΣΟΚ" Ας μη ξεχνάμε πως τα πολιτικά τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν τον τόπο ,και όχι μόνο έχουν κάνει κυβίστηση στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ! Στο δια ταύτα; Οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνάνε θέλουν να κάνουν το κόλπο γκρόσο με περισσότερες ελληνοποιήσεις ,με περισσότερες ψήφους! Αυτό είναι το κρυφό χαρτί τους! Το ξεπούλημα της πατρίδας μας συνεχίζεται...


Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, με δύο προτάσεις αποκάλυψε ότι το πάλαι ποτέ αριστερό κόμμα που ήρθε στην εξουσία μέσα από μια σειρά υποσχέσεων και ιδεολογικής καθαρότητας έχει σκοπό να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία.


Και στο πλαίσιο αυτό θα ανεχθεί τα πάντα, κυρίως από τον κυβερνητικό εταίρο, παρά τις όποιες διαφωνίες και δυσφορίες διοχετεύονται προς τα έξω κυρίως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προσφέρει και a la carte πατριωτισμό ακολουθώντας αν και όπου χρειαστεί τον βηματισμό του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

«Αρέσει στον Ελληνικό λαό» είπε ο βουλευτής μιλώντας στον Σκάι και σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις επικρίσεις για τους χειρισμού στο συμβάν με το τουρκικό ελικόπτερο πλησίον της νήσου Ρω.

«Οι σφαίρες πέσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι» είπε ακόμη ενώ υποστήριξε πως «Η χώρα απάντησε με ''μαγκιά'' στους Τούρκους».

Και αυτό κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αρέσει». Και αφού αρέσει τότε είναι και πατριωτικό οπότε δεν πρέπει κανείς να ομιλεί και όπως ανέφερε «πάμε παρακάτω» σε πιο σοβαρά θέματα.

Δηλαδή για παράδειγμα μπορεί κάποιος να πάει στο Σκοπιανό που είναι επίκαιρο και για το οποίο ο Ελληνικός λαός, στις δημοσκοπήσεις δηλώνει σε ποσοστό πάνω από 70% ότι δεν επιθυμεί να υπάρχει ο όρος Μακεδονία. Και δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις. Είναι και τα δύο συλλαλητήρια. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες χιλιάδες να συμμετέχουν σε αυτά.

Η κυβέρνηση όμως αδιαφορεί και επιδιώκει μια λύση που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, χωρίς μάλιστα να έχει φροντίσει να επιδιώξει την όποια συναίνεση. Χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν.

Αυτό «δεν αρέσει στον Ελληνικό λαό» που αντιδρά, όπως αντιδρά και ο Πάνος Καμμένος ο εταίρος της κυβέρνησης που στηρίζει την κυβέρνηση όπως και ο κ. Βέττας. Όπως και πολλοί άλλοι.

Υπάρχει δε περίπτωση να έρθει κάποια στιγμή, ίσως και γρήγορα, μια πρόταση συμφωνίας στη Βουλή και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που απάντησε με... μαγκιά, να καταψηφίσει, δημιουργώντας προβλήματα στην ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης.

Αν το κάνει αυτό και αρέσει στον ελληνικό λαό θα είναι εξίσου πατριωτικό; Ή θα ακολουθηθεί ο δρόμος της λύσης του συμφώνου συμβίωσης όπως κάποιοι ήδη προαναγγέλλουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν θα είναι για παράδειγμα «μαγκιά» να ρίξει την κυβέρνηση; Εκτός αν στο σχεδιασμό που έχει γίνει προβλέπεται πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπάρχει με την ανοχή του Καμμένου ίσως και κάποιων προθύμων και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έτσι όμως δεν κυβερνάται μια χώρα που μάλιστα αντιμετωπίζει τόσο στο εσωτερικό με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, όσο και στο εξωτερικό σοβαρά προβλήματα τα οποία αγγίζουν την επιβίωσή της.

Με «μαγκιές» και a la carte πατριωτισμούς δεν αλλάζει σελίδα. Δεν λειτουργεί μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά μια άλλη, πέραν του Αιγαίου.

Η χώρα που προκαλεί και που απειλεί διαρκώς πουλώντας «μαγκιά». Η Τουρκία που όλοι επικρίνουν για την προκλητικότητά της και που παραμένει στο περιθώριο της Ευρώπης εξ αιτίας αυτής.

Άλλωστε οι πιο παλαιοί το έλεγαν με βάση εμπειρίες: «Η μαγκιά είναι καλή. Η πολύ μαγκιά βλάπτει...»

λιμπεράλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.