Ετικέτες

30.5.18

Κοσσυφοπέδιο: Αλβανοί ξυλοκόπησαν Σέρβους προσκυνητές


Συγκρούσεις ξέσπασαν στο δήμο Κλίνα του Κοσσυφοπεδίου, όταν Αλβανοί εμπόδισαν Σέρβους προσκυνητές να επισκεφθούν ναούς στην περιοχή με αφορμή την ορθόδοξη γιορτή του Αγίου Πνεύματος.
Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι ένας Σέρβος πολίτης τραυματίσθηκε στο χωριό Ποτέκ του δήμου Κλίνα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Πρίστινα, όταν οι Αλβανοί των γύρω χωριών επιτέθηκαν κατά της ομάδας των Σέρβων στο χωριό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Η αστυνομία επενέβη να διαλύσει τους Αλβανούς που είχαν κλείσει την είσοδο του χωριού, καθώς περίπου 50 Σέρβοι κατευθύνονταν στο ναό για την χριστιανική γιορτή.

Ο Ντρίτον Ρουγκόβα, από την περιφερειακή αστυνομία της Πέγια δήλωσε ότι η προσέλευση των Σέρβων είχε ανακοινωθεί και είχαν λάβει σχετική άδεια, οπότε οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους Αλβανούς να τους επιτεθούν.

Οι Αλβανοί κάτοικοι υποστηρίζουν ότι σε αυτό το χωριό στον πόλεμο του 1999, σκοτώθηκαν 15 Αλβανοί, επομένως η επίσκεψη των Σέρβων ήταν μια πρόκληση.

(Στοιχεία από Zeri i Amerikes)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.