Ετικέτες

22.5.18

Κ. Δουζίνας: «Εξαιρετική λύση το «Μακεδονία του Ίλιντεν» - Τι είπε στο κανάλι της Βουλής (βίντεο)

Κ. Δουζίνας: «Εξαιρετική λύση το «Μακεδονία του Ίλιντεν» - Τι είπε στο κανάλι της Βουλής (βίντεο)

Σχόλιο: Αυτό είναι το κατάντημα της πολιτικής σκηνής σήμερα. Πάρτον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου!

«Εξαιρετική» χαρακτηρίζει την πρόταση «Μακεδονία του Ιλιντεν» για τη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκειά του για τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης!.
Είχε προηγηθεί και η θετική τοποθέτησή του κ. Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με την λύση «Μακεδονία του Ιλιντεν».

Ωστόσο, η τοποθέτηση του κ. Δουζίνα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς εκτός από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων.
Ειδικότερα, ο κ. Δουζίνας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής είπε: «Το συγκεκριμένο όνομα (σ.σ. «Μακεδονία του Ιλιντεν») νομίζω δεν είναι πολύ της μόδας σήμερα από όσα έχω ακούσει αλλά νομίζω είναι μια εξαιρετικά καλή συμφωνία, πρόταση και προσπάθεια για να μπορέσουν να λυθούν μερικά από τα προβλήματα. Η ηγεσία της γειτονικής χώρας είχε σοβαρούς λόγους να ελπίζει ότι θα περάσει την συνταγματική αναθεώρηση με την υπάρχουσα βουλή. Θεωρεί δηλαδή ότι το όνομα αυτό θα τους βοηθούσε να το περάσουν σύντομα. Αναφορικά με το όνομα το ίδιο, πολύς κόσμος δεν ήξερε γι αυτή την ιστορία, την εξέγερση του Ίλιντεν . Ούτε εγώ ήξερα και έψαξα . Ήταν μια αγροτική εξέγερση το 1903 στην περιοχή της Μπίτοβα του Μοναστηρίου στην οποία συμμετείχαν και αυτοί που αργότερα ονομάσαμε σλαβομακεδόνες και βουλγαρόφωνοι και ελληνόφωνοι. Ήταν αγροτική επανάσταση των κολίγων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπου στο μανιφέστο της είχε μέσα μια λογική πανβαλκανικής συνομοσπονδίας σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών και ειχε πολλά από αυτά που έλεγε ο Ρήγας Φεραίος. Η εξέγερση ήταν κατά του οθωμανικού κράτους. Επομένως εκ των προγραμμάτων είναι ονομασία απάντηση στα σχέδια και τις επιθυμίες της Τουρκίας να εισδύσει στα Βαλκάνια».
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Κώστα Δουζίνα, προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.