Ετικέτες

27.6.18

Οι Αλβανοτσάμηδες απειλούν με μποϊκοτάζ των ελληνικών προϊόντων!


«Θα παροτρύνουμε τους Αλβανούς να γίνουν μέρος της διαμαρτυρίας μας, αρχίζοντας με μποϊκοτάζ των ελληνικών προϊόντων και των ελληνικών τραπεζών, ως πρώτο βήμα, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξουν πολλές άλλες μορφές πιο σκληρές και ριζοσπαστικές», αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι.
Η αντίδραση αυτή από το PDIU και το Σύλλογο ‘ Τσαμουριά’ προκλήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, στις οποίες δεν εντάχθηκε το λεγόμενο ‘ζήτημα των Τσάμηδων’ της Αλβανίας.

«Η παράλειψη του ζητήματος των τσάμηδων απαιτεί εξηγήσεις και άμεση ανταπόκριση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, επειδή απλά ένα εθνικό θέμα με υψηλή ευαισθησία σε αυτό από τους Αλβανούς, και κυρίως επειδή επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, θύματα της γενοκτονίας.

Τονίζουμε ότι η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι υποχρέωση της αλβανικής κυβέρνησης, βάσει του ψηφίσματος του κοινοβουλίου της Αλβανίας στο ζήτημα των τσάμηδων καθώς και το νόμο του 1994 του αλβανικού κοινοβουλίου που ορίζει την 27η Ιουνίου ως ημέρα της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων, μια ημερομηνία που συμπίπτει ειρωνικά αυτή τη φορά με το αίτημά μας προς τον Ντιτμίρ Μπουσάτι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του με συνταγματική και ανθρώπινη ευθύνη», αναφέρει η ανακοίνωση του PDIU.

(Στοιχεία από gazetatema.net, 27.al, FB,)

--
The Hellenic Information Team                                 Εθνικά Θέματα

1 σχόλιο:

  1. Αυτούς , τους Τσάμιδες δηλ. ούτε οι Αλβανοί δεν τους θέλουν ! Μάλιστα δεν τους "χωνεύουν" και δεν τους έχουν καθόλου σε εκτίμηση . Μάλιστα κάποιοι Αλβανοί πιστεύουν οτι οι Τσάμιδες δεν είναι κάν απο αυτά τα μέρη που λένε , αλλά οτι έχουν έρθει απο την Ασία . Και φυσικά , όλοι ξέρουμε ποιοί κρύβονται απο πίσω τους - γιαυτό είναι και τόσο επίμονοι . Είδάλλως όχι θα διεκδικούσαν , αλλά θα έψαχναν σε ποιά πέτρα να κρυφτούν , διότι εκτός απο την προδοσία που διέπραξαν , ο κυριότερος λόγος που έφυγαν είναι η πληθώρα των εγκλημάτων που επίσης διέπραξαν - είναι εντελώς ανήθικοι και έχουν μεγάλο θράσος - με τις πλάτες άλλων φυσικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.