Ετικέτες

16.7.18




ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ: Η καρδιά είναι το μόνο όργανο ενός ατόμου που λειτουργεί με ένα χτύπημα.Ο Κύριος το δημιούργησε έτσι ώστε να μας υπενθυμίσει ότι είναι πάντα κοντά μας, στέκεται στην πόρτα της καρδιάς μας και χτυπά πάνω μας.

«Ιδού, στέκομαι στην πόρτα και χτυπάω», λέει ο Ιησούς Χριστός σε καθέναν από μας (Αποκάλυψη 3:20).

Η καρδιά κτυπά με ένα διπλό χτύπημα, επειδή ο Κύριος χτυπά στην καρδιά μας με μια διπλή εντολή: μια αγάπη για τον Θεό και τους συνανθρώπους.

Μας ζητά να ανοίξουμε τις καρδιές μας για την αγάπη του Θεού και των συνανθρώπων μας.

Όταν ανοίγουμε μια πόρτα της καρδιάς μας, μπαίνει και χτυπάει στην άλλη και ούτω καθ ‘εξεις καθ ‘όλη τη ζωή μας.

Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε τις πόρτες της καρδιάς μας στον Χριστό, βαθύτερα και βαθύτερα για να τον αφήσουμε και να Του δώσουμε τον εαυτό μας για να τον γεμίσει με τον εαυτό Του.

Η ανθρώπινη καρδιά είναι κλειστή στον Θεό και στους άλλους από τα πάθη και πάνω από όλα από την υπερηφάνεια και τον εγωισμό.

Όταν ένα άτομο γυρίζει προς τον Θεό, αγωνίζονται ενάντια στο κακό στον εαυτό του και αγωνίζεται να κάνει και να μάθει τις καλές πράξεις και καλές σκέψεις, και στα λόγια και τις πράξεις, να παραδέχεται στην καρδιά του το Χριστό, και ο Κύριος πρώτα, διακοσμεί τις αρετές του – τα καλά συναισθήματα, και στη συνέχεια εγκαθίσταται σε αυτή την καρδιά και ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εικόνα από:pws-church

το «σπιτάκι της Μέλιας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.