Ετικέτες

31.7.18

Σιωπή : Η γλώσσα του μέλλοντος αιώνος


Της Τρισεύγενης Καπράνου

Θεία δίκη,ασύμμετρο φαινόμενο,πολιτικές σκοπιμότητες,λόγοι, αντίλογοι, έριδες, αντιπαραθέσεις. Ποιός φταίει για την καταστροφή;Φταίει η αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση, φταίει ο πρωθυπουργός, φταίει το κακό το ριζικό μας;φταίει ο θεός που μας μισεί; (όπως λέει και ο Βάρναλης)..Λόγια,λόγια…Τα λόγια είναι έγκοπα.

Φέρνουν κόπο,κούραση, εξάντληση…Η Σφίγγα της ερήμου δε μιλά,μένει εκεί,φέρνει ελπίδα.Η Σφίγγα έξω από τη Θήβα μίλησε..Μίλησε και έπεσε και έγινε χίλια κομμάτια.

Ό,τι και να ακούμε καλό είναι να μη μιλάμε,ή αν μιλάμε ας γίνεται με σύνεση και όχι με εμπάθεια..Γιατί στα πολλά τα λόγια κάπου θα αστοχήσουμε,κάτι θα παρερμηνευτεί..Υπάρχει ήδη τεταμένη κατάσταση,υπάρχει θυμός.

Ας καταλαγιάζουν τα λόγια και ας μη φουντώνει κι άλλη πυρκαγιά στη ψυχή μας.Ας χρησιμοποιούμε τον ηγεμόνα λόγο σωστά και όμορφα..Γιατί πίσω από το λόγο ελλοχεύουν άλογα πάθη,μίση και εμπάθειες..

Ωφείλουμε εξάλλου την ανάλογη σιωπή και προσευχή στα θύματα και όχι να κάνουμε παράχρηση της τραγικής κατάστασης για να αναπτύξουμε τις απόψεις μας..

Η σιωπή είναι η ευγενέστερη γλώσσα,η γλώσσα του μέλλοντος αιώνος… Καλησπέρα!

Πηγή: Εκδόσεις Χρυσοπηγή

το «σπιτάκι της Μέλιας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.