Ετικέτες

30.8.18

Κοσσυφοπέδιο: Ματαιώθηκε επίσκεψη Σέρβων σε Μοναστήρι έπειτα από διαμαρτυρίες Αλβανών


Οι εκτοπισμένοι Σέρβοι από την Τζιακόβιτσα, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι θα γιορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου (με το παλιό ημερολόγιο), στο τοπικό μοναστήρι, αντιμετώπισαν μια μεγάλη διαδήλωση από ντόπιους Αλβανούς, όπως αναφέρει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων με πληροφορίες από την Πρίστινα.Συγκεκριμένα στην τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου (KTV) εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι στην Τζακόβιτσα, έγινε μεγάλη διαδήλωση των κατοίκων για να μην προσεγγίσουν την περιοχή οι εκτοπισμένοι Σέρβοι, που είχαν εγκαταλείψει το Κόσοβο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εκτοπισμένων Σέρβων από τη Τζιακόβιτσα, Γκιόκιτσα Στανόγεβιτς είπε στην ραδιοτηλεόραση της Σερβίας ότι είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν το τοπικό μοναστήρι και δεν επιθυμούσαν «να μπουν στον κύκλο του μίσους και της έντασης με τους Αλβανούς».

«Δεν θέλουμε περιστατικά. Δεν χρειάζεται να ταπεινώνονται οι Σέρβοι για άλλη μια φορά από τους θεσμούς στην Πρίστινα που καθοδηγούνται από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που δεν αφήνουν εδώ και είκοσι χρόνια να γιορτάσουν οι Σέρβοι ειρηνικά και με αξιοπρέπεια τις ορθόδοξες γιορτές της Παναγίας, των Χριστουγέννων και του Πάσχα στο μοναστήρι τους», δήλωσε ο Στανόγεβιτς.

Οι Αλβανοί είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην ορθόδοξη εκκλησία της Τζιακόβιτσα και φώναζαν συνθήματα «δεν θα επιτρέψουμε τους εγκληματίες να γυρίσουν στην πόλη», κρατούσαν φωτογραφίες χαμένων συγγενών τους και έκλεισαν τον δρόμο που οδηγούσε στο μοναστήρι.

--The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.