Ετικέτες

15.10.18

Το Φανάρι που άφησε τον Ν. Σωτηρόπουλο να πεθάνει «αφορισμένος» αίρει το ανάθεμα στον σχισματικό Φιλάρετο

Τι μέγιστη ντροπή… Τι φρικαλέο αίσχος!

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αφόρισε τον Έλληνα θεολόγο Νίκο Σωτηρόπουλο και τον άφησε να πεθάνει (4 χρόνια συμπληρώθηκαν τέλη Αυγούστου) με την στάμπα του αφορισμούέρχεται σήμερα να άρει ουσιαστικά το ανάθεμα κατά του σχισματικού “Πατριάρχη Κιέβου” Φιλάρετου Ντενισένκο και να του προσφέρει κανονικότητα χωρίς αυτός να έχει δηλώσει μετάνοια!


Αυτές είναι οι δημόσιες σχέσεις του Φαναρίου! Γιατί απλούστατα ο Σωτηρόπουλος ήταν σφοδρός επικριτής του Οικουμενικού Πατριάρχουενώ ο Ντενισένκο έχει αμερικανικές πλάτες άρα είναι φίλος του Φαναρίου

Στις 14 Δεκεμβρίου 1993 η Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αφόρισε τον θεολόγο Νίκο Σωτηρόπουλο καθώς, «…εθεώρησε και την ψυχοφθόρον και σκαναδαλοποιόν συμπεριφοράν και δραστηριότητα του …{…}…, τόσον εν Ελλάδι όσον και εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, συγχρωτιζομένου μετά σχισματικών και υποκινούντος τον λαόν του Θεού εις ανταρσίαν και απείθειαν εις την κανονικήν Εκκλησίαν, περιφρονούντος δε και εις ουδέν λογιζομένου τας αποφάσεις της προηγουμένης Μείζονος και Υπερτελούς Ιεράς Συνόδου, έγνω επιβαλείν αυτώ την ποινήν του αφορισμού και της αποκοπής εκ του σώματος της Εκκλησίας, επιστήσαι δε την προσοχήν των συμφρονούντων και συγχρωτιζομένων αυτώ…». Το 1996 προσυπέγραψε τον αφορισμό του ο Σεραφείμ, τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος καθώς και ο Παρθένιος, τότε πατριάρχης Αλεξανδρείας, ενώ στις 8 Μαΐου του ίδιου χρόνου, ο σήμερα μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος , εξέδωσε Εγκύκλιον Παράγγελμα προς τους εφημερίους της Μητροπόλεώς του, να τηρήσουν τη Συνοδική απόφαση.

Παρά τα αιτήματα διαφόρων Αρχιερέων, μεταξύ τους και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προς τον Βαρθολομαίο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αρνήθηκε μέχρι τέλους να άρει το επιτίμιο της ακοινωνησίας που επιβλήθηκε στον Νικόλαο Σωτηρόπουλο.

Ο ίδιος Πατριάρχης που έδειξε τόση μικρότητα, αυτός που κόπτεται πως είναι “πρώτος”,αναγνωρίζει κανονικότητα σε σχισματικούς.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.