Ετικέτες

15.11.18

Λουθηριανή πάστορας: «Δεν είναι ντροπή το πορνό»


Σχόλιο: Σε κήρυγμα του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιλιναίου είχα ακούσει ότι τα άτομα με τατουάζ είναι επιρρεπή σε σαρκικά αμαρτήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν μιλάμε απλά για κάτι τέτοιο, αλλά για μια επικίνδυνα πλανεμένη και ασεβή που νομίζει ότι υπηρετεί τον Θεό... Μόνο η ευχή της θ.λειτουργίας του Μ. Βασιλείου μου έρχεται στο νου: Κύριε Ιησού Χριστέ τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη Αγία σου Αποστολική και Καθολική Εκκλησία. 

Η Λουθηριανή πάστορας και συγγραφέας Nadia Bolz-Weber δήλωσε πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία ντροπή σε όσους παρακολουθούν πορνό με «ηθικές βάσεις».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό για την κοινότητα LΕGBITRΑ «Out In Jersey» η Bolz-Weber συζήτησε για το νέο της βιβλίο γύρω από την ηθική και το σεξ στην «Εκκλησία».

Αναφερόμενη στη βιομηχανία του πορνό η Weber αν και παραδέχτηκε (σ.σ. πάλι καλά) ότι υπάρχουν θέματα που άπτονται του ποινικού δικαίου με εκμετάλλευση ανθρώπων, θεωρεί όμως ότι η παρακολούθηση κάποιας «ταινίας» πορνό δε θα πρέπει να είναι ντροπή.

«Υπάρχει το ηθικό πορνό. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι είναι ανήθικο αλλά αν γίνει μια έρευνα σε αυτούς που αισθάνονται οργή για το πορνό και σε αυτούς που το παρακολουθούν και φτιάξετε ένα διάγραμμα θα δείτε αποτελέσματα που θα σας εκπλήξουν.

Σε κάθε περίπτωση εάν οι ίδιοι που βλέπουν πορνό αισθάνονται ντροπή για αυτό δεν είμαι εγώ που θα τους καταλογίσω κάτι. Πρέπει να αφαιρέσουμε αυτό το κομμάτι από την υπόθεση» είπε η πάστορας.

Οι δηλώσεις της Weber έφεραν όμως και αντιδράσεις. Ο συγγραφέας Rod Dreher ο οποίος εκφράζει χριστιανικές θέσεις δήλωσε: «Οι δηλώσεις αυτές απλώς επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο προοδευτικός χριστιανισμός δεν έχει μέλλον».

Μάλιστα οι δηλώσεις της πάστορα στάθηκαν αιτία για επικριτικά σχόλια από την Λουθηρανικη Ευαγγελική Εκκλησία στην οποία ανήκει την ELCA η οποία αναφέρει ότι συνιστούν προσωπικές της απόψεις και δεν αντιπροσωπεύουν την ίδια την Εκκλησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.