Ετικέτες

23.1.19

Χριστέ μου σώσε το παιδί μου

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστος παιδι




Η προσευχή μας είναι η στιγμή που επικοινωνούμε με τον Θεό. Είναι αυτή η μοναδική στιγμή που επικοινωνούμε με την αλήθεια, με τον Δημιουργό και Πατέρα μας.

Ο κάθε γονιός προσεύχεται για το παιδί του, ειδικά σε μια στιγμή δοκιμασίας που αρρωσταίνει το παιδί. Όμως πόσο διδάσκουμε στα παιδιά μας την προσευχή στον ουράνιο Πατέρα μας;

Μόλις περάσει η νηπιακή ηλικία, αμέσως ψάχνουμε το καλύτερο σχολείο για το παιδί μας, σκεφτόμαστε ποιό άθλημα να ακολουθήσει, ενώ οι ξένες γλώσσες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα σχέδια μας.

Σκεφτόμαστε ποιό είναι το καλύτερο για την εκπαίδευση και τη διασκέδαση. Σχεδιάζουμε πολλές φορές ακόμα και για τα επόμενα χρόνια που έρχονται.

Σκεφτήκαμε, όμως, έστω μια στιγμή την πνευματική του υγεία; Τη χριστιανική του διαπαιδαγώγηση και τις βάσεις που πρέπει να αποκτήσει για μια όμορφη ζωή κοντά στον Χριστό;

Αρχικά μπορούμε να δώσουμε το σωστό παράδειγμα στο παιδί μας με την προσευχή, τη νηστεία, την εξομολόγηση, τον εκκλησιασμό και τη θεία κοινωνία.

Πολύ σημαντικό είναι να μας δει πώς συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητα μας και πόσο έχουμε εμείς στη ζωή μας τον Χριστό.

Με το σωστό παράδειγμα θα ακολουθήσει και εκείνο μια σωστή πορεία στη ζωή του, θα βάλει σωστές βάσεις και ακόμα και αν παραστρατήσει στο μέλλον μεγαλώνοντας θα επανέλθει γρήγορα στην αγκαλιά του Τριαδικού Θεού μας, γιατί ξέρει ότι εκεί θα αναπαύεται.

Καλή η εκπαίδευση, οι ξένες γλώσσες και οι αθλητικές δραστηριότητες, όμως όλα αυτά χωρίς τον Χριστό δεν έχουν κανένα νόημα. 

Ακόμα και αν κάναμε λάθη και δεν διδάξαμε τον Χριστό στα παιδιά μας και αμελήσαμε να τα κοινωνούμε συχνά στη βρεφική τους ηλικία, αργήσαμε να τα βαπτίσουμε και χαθήκαμε στην κοσμική καθημερινότητα ποτέ δεν είναι αργά να επανορθώσουμε όσο και αν μεγάλωσαν. Ο Θεός έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα για εμάς και τα παιδιά μας. Ας την ανοίξουμε κι ας κουρνιάσουμε στην αγκαλιά Του, για να αρχίσουμε να ζούμε με νόημα και να σωθεί η ψυχή η δική μας και των σπλάχνων μας.


Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.