Ετικέτες

2.2.19

Δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την επέμβαση της Τουρκίας


Δικαστής παραιτήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο: Λόγος η επέμβαση της Άγκυρας
Ο Κρίστοφ Φλούγκε-δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (UCM) που υπάγεται στα Ηνωμένα Εθνη, ανακοίνωσε πως παραιτείται λόγω των πιέσεων που ασκούνται στο δικαστήριο από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.Ο Φλούγκε ως αιτία για την παραίτηση του, κατέδειξε τις απειλές της Ουάσιγκτον κατά των δικαστών, όπως και την επέμβαση της Τουρκίας στα υπαγόμενα στον ΟΗΕ δικαστήρια.

Σύμφωνα με το Euronews, o Γερμανός δικαστής Φλούγκε ανέφερε πως ο συνάδελφος του ποινικός δικαστής Αϊντίν Σεφά Ακάι, μετά από επέμβαση της Τουρκίας απολύθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ αυτό το αγνόησε.

Ο Ακάι που φέρεται να είχε σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν, συνελήφθη στην Τουρκία και τιμωρήθηκε σε 7,5 έτη φυλάκισης κατηγορούμενος ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Φλούγκε ανέφερε πως αυτή η παραχώρηση που αναγνωρίστηκε στην Τουρκία , θα αποτελέσει παράδειγμα και για μελλοντικές επεμβάσεις και πρόσθεσε πως έτσι ζημιώθηκε η ανεξαρτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο Φλούγκε ανέφερε επίσης πως οι δηλώσεις του Τζον Μπόλτον-Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για το UCM ήταν απαράδεκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.