Ετικέτες

30.3.19

Εκατομμύρια πολίτες στην Κίνα δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω "κακής κοινωνικής βαθμολογίας"!


Πέρυσι το Μάρτιο σας είχαμε ενημερώσει για το σχέδιο της Κίνας που αφορούσε τον αποκλεισμό των πολιτών από τα τραίνα και τα αεροπλάνα σε περίπτωση που είχαν "κακή κοινωνική βαθμολογία", μια ιδέα που μας θυμίζει έντονα ένα από τα κορυφαία επεισόδια της δυστοπικής σειράς Black Mirror (το Nosedive).Πέρυσι το Μάρτιο σας είχαμε ενημερώσει για το σχέδιο της Κίνας που αφορούσε τον αποκλεισμό των πολιτών από τα τραίνα και τα αεροπλάνα σε περίπτωση που είχαν "κακή κοινωνική βαθμολογία", μια ιδέα που μας θυμίζει έντονα ένα από τα κορυφαία επεισόδια της δυστοπικής σειράς Black Mirror (το Nosedive).
Τότε αρκετός κόσμος μπορεί να προσπέρασε την είδηση και να υπέθεσε ότι "δεν γίνονται αυτά στην πραγματικότητα", αλλά τώρα, έναν χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι το σχέδιο λειτουργεί κανονικότατα στην Κίνα. Όπως αναφέρει το δίκτυο Associated Press, το οποίο κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα κυβερνητικό έγγραφο, οι αρμόδιες αρχές της Κίνας έχουν αποτρέψει την αγορά εισιτηρίων για τραίνο ή αεροπλάνο 23 εκατομμύρια φορές από πέρυσι!

Συγκεκριμένα, το μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται εκτενώς από πέρυσι το Μάιο και ήδη έχει μπλοκαριστεί η αγορά 17.5 εκατ. εισιτηρίων για αεροπλάνο και η αγορά 5.5 εκατ. εισιτηρίων για τραίνο από 6.15 εκατ. πολιτές με "χαμηλή κοινωνική βαθμολογία" που καθορίζεται από εγκληματα, τρομοκρατικές ενέργειες, διάδοση ψευδών ειδήσεων, μη πληρωμή χρέους, κακή κοινωνική συμπεριφορά κ.ά.
Η κυβέρνηση της Κίνας δικαιολογεί αυτό το μέτρο αναφέροντας ότι έτσι θα καταφέρει να αποτρέψει τις κακές συμπεριφορές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως για παράδειγμα αυτό που συνέβη πρόσφατα με κάποιον επιβάτη που αρνήθηκε να σηκωθεί από κρατημένη θέση.
Επιπλέον, κάθε φορά που οι επιβάτες παιρνούν διόδια ή περιφερειακά σύνορα εντός της Κίνας, τους ζητείται να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και ταυτότητα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσουν έναν πλήρη φάκελο για κάθε πολίτη μέχρι το 2020, ο οποίος θα περιλαμβάνει βιομετρικά στοιχεία και την κοινωνική βαθμολογία του.
Αυτό είναι φακέλωμα...
techgear.gr,02/03/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.