Ετικέτες

23.3.19

Ισραηλινό ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου


Τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, η Πρέσβειρα του Ισραήλ, κυρία Irit Ben-Abba, συνοδευόμενη από στρατιωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας, Συνταγματάρχη ZvikaShahar. Η ισραηλινή αντιπροσωπία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου κι εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση με τα στελέχη της διοικήσεως όπου και εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον του Τελ Αβίβ για την ελληνική εταιρία.
Πιο συγκεκριμένα η κυρία Ben-Abba, δήλωσε: «Με προσκάλεσε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ONEX Group, να επισκεφτώ τα ναυπηγεία της ONEX SHIPYARDS στη Σύρο για να μοιραστούμε ιδέες σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των ναυπηγείων και των σημαντικότερων ισραηλινών παραγόντων στη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία. Η σχετική συζήτηση με τη διοικητική ομάδα των ναυπηγείων ήταν πολύ εποικοδομητική και μοιραστήκαμε ιδέες για πιθανές συνεργασίες ενόψει των εγκάρδιων διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και της ενισχυμένης τριμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι βεβαία ότι μπορούν να προκύψουν διάφοροι τύποι συνεργασιών με την νέα δραστήρια διοίκηση των ναυπηγείων καθώς και νέες μορφές εταιρικών σχέσεων με το Ισραήλ».
Η επίσκεψη της Ισραηλινής Πρέσβειρας  έρχεται να πραγματοποιηθεί λίγες μόνο ημέρες μετά τη λαμπρή τελετή εγκαινίων της ανακαινισμένης πλωτής δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», της μεγαλύτερης αυτού του είδους εν λειτουργία στην περιοχή και μετά από μήνες τεραστίου έργου αποκαταστάσεων υποδομών και ουσιαστικής επαναλειτουργίας του μέχρι προ μηνών κλειστού και απαξιωμένου ναυπηγείου.
Από την περασμένη άνοιξη έως σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί στο Νεώριο περί τα 60 πλοία χάρις στους ρυθμούς αύξησης της ζήτησης και της εμπιστοσύνης που ξαναδείχνουν οι Έλληνες εφοπλιστές στη Συριανή ναυτοσύνη. Υπό αυτό το πρίσμα to Νεώριο  έχει την δυναμική να συνδράμει στην αναζωογόνηση της οικονομίας του νησιού, της ελληνικής οικονομίας και την πλήρη καταπολέμηση χρόνιας ανεργίας και μετανάστευσης πολλών εξειδικευμένων ναυπηγο-τεχνιτών.


ΠΗΓΗ www.ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.