Ετικέτες

5.10.19

Ντούλες: «Επίλυση περιουσιακού και δικαίωμα αυτοδιάθεσης της ΕΕΜ ώστε η Ελλάδα να στηρίξει την Αλβανία»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντούλες: «Επίλυση περιουσιακού και δικαίωμα αυτοδιάθεσης της ΕΕΜ ώστε η Ελλάδα να στηρίξει την Αλβανία»

Ο αρχηγός του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες, βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «TopTalk» του Top Channel, μίλησε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τους όρους που έχει θέσει η ελληνική πλευρά για την Αλβανία, όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτηθείς για τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Αλβανία, δήλωσε ότι εάν δεν τηρηθούν τα πρότυπα για τις μειονότητες, η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να στηρίξει την Αλβανία.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Ντούλες ανέφερε:

«Πρώτον, η Ελλάδα είχε και έχει στηρίξει συστηματικά της Αλβανία στις διαδικασίες ένταξης, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ζήτημα που θέτει ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι το θέμα των περιουσιών, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο ληστείας από τον κ. Ράμα και τους πελάτες του. Δεύτερον είναι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί, όπως υποσχέθηκε, τον Μάιο του 2018 και σήμερα βρισκόμαστε στον Οκτώβριο του 2019 και δεν έχουμε εκπληρώσει αυτόν τον όρο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι μια ποιοτική εξέλιξη των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας θα αποτελούσε διευκόλυνση προς την Αλβανία ώστε να έχει μια θετική απόφαση από τους εταίρους.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή TopTalk με καλεσμένο τον Βαγγέλη Ντούλε

Απόδοση στα ελληνικά Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.