Ετικέτες

25.12.23

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου



26 Δεκεμβρίου

Η πιο πρακτική ιστοσελίδα για να βρίσκετε τις ακολουθίες (χωρίς μουσικά) είναι:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 25/12)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 26/12)

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή


Αύριο 26 Δεκεμβρίου εορτάζουμε την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Ας υπενθυμίσουμε ότι είναι κανόνας μετά από μια μεγάλη δεσποτική ή θεομητορική εορτή να τιμάται το πρόσωπο που συμμετείχε σημαντικά σε αυτή. Άλλες περιπτώσεις π.χ. είναι: α) τα Θεοφάνεια (6/1) και η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού (7/1), β) η Υπαπαντή του Κυρίου (2/2) και η εορτή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου (3/2), γ) ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (25/3) και η σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ την αμέσως επόμενη ημέρα (26/3), δ) η Κυριακή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος την επόμενη ημέρα και ε) το γενέσιον της Θεοτόκου (8/9) και η εορτή των δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (9/9).


Αδέρφια μου οι θρησκευτικές μας υποχρεώσεις δεν τελείωσαν με την "τυπική" (για πολλούς) και κατά παράδοση παρουσία μας στον Ιερό ναό το πρωινό των Χριστουγέννων... Αντίθετα μόλις άρχισαν και έχουμε μπροστά μας ολόκληρο το δωδεκαήμερο!

Ας το περάσουμε χριστιανικά και ας ελπίσουμε η γέννηση του Χριστού να φωτίσει την καρδιά ολοένα και περισσότερων αδελφών μας που έχουν χάσει τον δρόμο τους...

Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.