Ετικέτες

21.12.19

Το παιδομάζωμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδομάζωμα

Σχόλιο: Αφιερωμένο στους σύγχρονους "ιστορικούς", που προσπαθούν,φυσικά με το αζημίωτο, να αποδομήσουν την Ιστορία ενός Έθνους που έδωσε τα πάντα στην ανθρωπότητα!
"Εις τους ΖΞΑ(1552),Ιουλίου πρώτη,επήραν τα παιδιά από την Αθήνα".
Γράφει ο Δ.Γρ.Καμπούρογλου:
Οι σημερινοί γονείς, που σφίγγουν τα παιδάκια τους στην αγκαλιά τους και λησμονούν τις πίκρες της ζωής, πρέπει να γνωρίζουν καλά τη μαύρη αυτή σελίδα της Ιστορίας μας.
Πρέπει να μην σταματήσουν να ακούν τους μητρικούς θρήνους της Τουρκοκρατίας, όταν αρπάζονταν τα παιδιά των Ελλήνων για να διδαχθούν να φονεύουν τους αδελφούς τους.
Η αρπαγή είχε κανονισθεί μεθοδικά για να μην παραβλάπτεται η παραγωγή. Κάθε 4 έτη 10% εκ των παιδιών κάθε μέρους και από ένα παιδί εκάστης οικογένειας. Είς τα 4 αυτά έτη άλλα θα εγγενώντο και άλλα θα μεγάλωναν, γιατί κατά κανόνα θα έπρεπε να είναι 10 περίπου ετών και άρτια στο σώμα, προτιμωμένων των ευρωστοτέρων. Κανένας όμως κανόνας από αυτούς δεν τηρούνταν. Η δωροδοκία έκανε το μικρό παιδάκι μεγάλο, ασθενικό το υγιές και αντιστρόφως. Άλλες οικογένειες ξεχνούσαν και από άλλες έπαιρναν όλα τα παιδιά! Τον αριθμό δε των αρπαζομένων τον αύξαναν με τα τυχερά. Δηλαδή με την αρπαγή όσων συναντούσαν στο δρόμο τους.
Ο Τουρνατζήμπασης εγκαθίστατο είς ένα σπίτι και εκεί προσεκάλει τους δημογέροντες και τους ιερείς να του φέρουν τα παιδιά:
Αλλοίμονο σε εκείνους που παρήκουον η έκρυβαν η φυγάδευαν τα παιδία τους.
Το Αθηναϊκό χρονικό γράφει:
"εις τους ΖΞΕ (1556) Ιουνίου ιη΄, ημέρα Παρασκευή, εσέβη ο Σκλάβος είς του Ζώη το σπίτι, και επήρε τα παιδιά".
Ο Σκλάβος αυτός ήταν ο επί του Παιδομαζώματος υπάλληλος, ο Τουρνατζήμπασης.

"Ο αναδρομάρης"
Του Δ.Γρ.Καμπούρογλου.
Επιλογή: Μάριος Μιχαιλίδης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.