Ετικέτες

11.2.20

Το Φανάρι εξαπατήθηκε με πλαστά έγγραφα


Το Φανάρι εξαπατήθηκε με πλαστά έγγραφα και «αναγνώρισε» ως χειροτονημένους τον Μακάριο και τους επισκόπους τουΝέα αποδεικτικά στοιχεία για παρατυπίες στην Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Νέα στοιχεία σχετικά με την κανονική οντότητα της νέας ουκρανικής εκκλησίας δίνει η Nadia Bazuk, αρθρογράφος και ειδική αναλύτρια για τις Ρωσικές και Ουκρανικές Ορθόδοξες Υποθέσεις.

Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα “την 5-6 Ιανουαρίου 2019, η επίσημη αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου “Εκκλησίας” της Ουκρανίας στην τελετή απονομής του Τόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, περιελάμβανε τον Μητροπολίτη Andriy Abramchuk ο οποίος συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους Φαναριώτες επισκόπους.

Το 1990, ο Andriy Abramchuk “χειροτονήθηκε” από τον διαβόητο Victor (Vikenty) Chekalin, παιδόφιλο και απατεώνα που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε σε αυστραλιανή φυλακή για παραχάραξη εγγράφων και απάτη”.

Επίσης η αναλύτρια αναφέρει πως φέτος στην επέτειο της απονομής του Τόμου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διεξήγαγε μια θεία λειτουργία μαζί με τον πρώην επικεφαλής της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας (UAOC, εκείνος που “αποκαταστάθηκε” από τον Vikenty Chekalin), Μακάριο Μαλτιτς. Ο τελευταίος χειροτονήθηκε από τους ιεράρχες της “διαδοχής της Chekalin”, Ιόρ Ισινένκο και τον επίσκοπο του πρώην Ουκρανικού Ορθοδόξου Εκκλησιαστικού Κογκρέσου-Κίεβου (Κ.Ο.Κ.) Μέττιο Κούντσακώφ.

Επικαλείται επίσης έγγραφα, τα οποία, αμφισβητούν την αυθεντικότητα των χειροτονιών ενώ λέει πως ακόμη και αυτή η “χειροτονία” του ίδιου του Chekalin, δεν υφίσταται αφού “ποτέ δεν χειροτονήθηκε όχι μόνο ως επίσκοπος αλλά ούτε και μοναχός ή ιερέας”.

Η ερευνήτρια επικαλείται την έρευνα του Σέρχι Σουμαιλό και υποστηρίζει πως ο Shumylo καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αρχικές χειροτονίες της ιεραρχίας της UAOC, δυστυχώς, διεξήχθησαν από έναν απατεώνα χωρίς αποστολική διαδοχή.

Σχολιάζει δε πως λαμβάνοντας υπόψη ότι στο Φανάρι δόθηκαν τον Οκτώβρη του 2018 αντίγραφα, ο Σέρχι Σουμελό εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφασίζει με βάση πλαστά έγγραφα και συνάμα ο ερευνητής υποστηρίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί συνολική μελέτη επί του ζητήματος αυτού.
pentapostagma

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.