Ετικέτες

5.2.20

Εκτενές ρεπορτάζ της Ιταλικής τηλεόρασης για τις χασισοφυτείες στην Αλβανία

Εκτενές ρεπορτάζ σε τρεις συνεχείς εκπομπές είχε η Ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI3 αφιερωμένο στην κατάσταση με την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στην Αλβανία, την ανάμειξη της κρατικής αστυνομίας και κυβερνητικών θεσμών στην παράνομη δραστηριότητα και τη διακίνηση της προς την Χερσόνησο των Απεννίνων. Ήθελε μάλιστα να εστιάσει ακριβώς στο τελευταίο για το πώς διασυνδέονται πλέον οι μαφιόζικες ομάδες της Ιταλίας με ανάλογες αλβανικές οργανώσεις.

Το ρεπορτάζ έφερε στο φως της δημοσιότητας ότι οι επιφάνειες που καλλιεργούνται τον τελευταίο χρόνο και όσες προετοιμάζονται για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο ξεπερνούν 1200 % τις επιφάνειες ναρκωτικών των προηγούμενων χρόνων! Η Αλβανική Κυβέρνηση χαρακτήρισε τα στοιχεία του ρεπορτάζ κύημα της δημοσιογραφικής φαντασίας για να εισπράξει την απάντηση των συντελεστών της εκπομπής ότι τα στοιχεία έρχονται απ' τους επίσημους Ιταλικούς οργανισμούς δίωξης οι οποίοι ως γνωστόν έχουν φυσική παρουσία στην Αλβανία, πολύ μεγάλες δυνατότητες συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών και άριστη τεχνογνωσία στο πεδίο αυτό.

Εκείνο όμως το στοιχείο που παρουσιάζει άμεσο για μας ενδιαφέρον είναι ότι οι οργανώσεις αυτές, εκατέρωθεν ενδιαφέρονται πλέον για ακίνητη περιουσία ως πλυντήριο ξεπλύματος των τεραστίων ποσών που προκύπτουν απ' τη διακίνηση. Το ρεπορτάζ φέρνει στην επιφάνεια όνομα Ιταλού Στρατηγού εν αποστρατεία, ονόματι Λέσι, ο οποίος μάλιστα υπήρξε επικεφαλής της Guardia di Financa, στο τμήμα μάλιστα δίωξης ναρκωτικών με άμεση αρμοδιότητα τη Νότια Ιταλία και την Αλβανία, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος σε υπόθεση ακινήτου περιουσίας όσο ο Κόλπος του Αυλώνα: 300 000 στρέμματα συνολικά!

Η περιουσία αυτή σύμφωνα με συμβολαιογραφικές πράξεις που συντάχθηκαν στην Ιταλία ανήκουν σε ΜΚΟ με τη μορφή Μορφωτικού Ιδρύματος, τον οποίο φορέα ίδρυσαν δύο αλβανοί υπήκοοι ονόματι Ευθυμιάδης, με στόχο την δραστηριοποίηση στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ του αλβανικού και ιταλικού λαού. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο Στρατηγός ε.α. Λέσι, ως προσωπικότητα. Στο Ίδρυμα την επιφάνεια αυτή γης δώρισε κάποιος Σέχου Αρτάν, ο οποίος υπήρξε υποκείμενο υπό δίωξη της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται ο Λέσι. Το 2012 είχε συλληφθεί ως εγκέφαλο οργάνωσης που μετέφερε στην Ιταλία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Στη συνέχεια υπό περίεργες συνθήκες αφέθηκε ελεύθερος και ζει στη Φλώριντα των ΗΠΑ. Στο Σέχου τη γης είχε δωρίσει ή πουλήσει κάποιος ονόματι Πετρίταϊ, ο οποίος είναι αναμεμειγμένος σε πολλές περιπτώσεις παραποίησης αποφάσεων κρατικών φορέων και δικαστικών εγγράφων για πολύ μεγάλες επιφάνειες γης ιδιαίτερης αξίας στον κόλπο της Νάρτας, τη χερσόνησο του Καραμπουρούν, το Ορικό, την Παλάσα κ.α.

Μπορεί η υπόθεση να φαίνεται εκ πρώτης όψεως αίολη νομικών διαδικασιών αλλά δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα: η εν λόγω επιφάνεια: 300 000 στρέμματα, είχε κανονικά εγγραφεί στα Υποθηκοφυλακεία Αυλώνας και έχουν δια επισήμου συμβολαιογραφικής πράξης στην Ιταλία μεταβιβαστεί στο Ίδρυμα Λέσι – Ευθυμιάδη!!!

Απόδειξη τρανή της κατάστασης που επικρατεί σε όλους τους φορείς και στάδια αναγνώρισης, απόδοσης και εγγραφής στα υποθηκοφυλακεία της ακινήτου περιουσίας στην Αλβανία.
Πηγή:tachydromos.org
ΧΙΜΑΡΑ

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.