Ετικέτες

26.3.20

Μαρτυρία ιερέως που κοινώνησε ασθενή με aids και επίκαιρο σχόλιό του

Αποτέλεσμα εικόνας για θεία μετάληψη





Μαρτυρία ιερέως

Είμαι 89 ετών ιερέας. Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες. Τον καιρό που το aids ήταν στο αποκορύφωμά του, μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε: 

- πάτερ έχω aids και θέλω να κοινωνήσω, έφερα και κουταλάκι. 

Εγώ του είπα:

- φύλαξε το κουταλάκι και να πας να σταθείς τελευταίος στη σειρά και θα σε κοινωνήσω, όπως τους άλλους. 

Έτσι έγινε και εγώ κατέλυσα το περίσσευμα της Θείας Κοινωνίας και όπως βλέπετε όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα, αλλά ζω και πλησιάζω τα 90 με καθαρό νου και διαύγεια πνεύματος.

Αυτός ο θόρυβος που γίνεται τώρα με τον κορωνοϊό είναι αποτέλεσμα αγνοίας και απιστίας, το λιγότερο που θα πω.

Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, είναι η τροφή της ψυχής για να ζήσει, σύμφωνα με τον ίδιο τον Κύριο. Διαβάστε το έκτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου (βλ. ΕΔΩ), για να καταλάβετε την αλήθεια. Όσοι δεν κοινωνούν, έχουν ψυχή νεκρή, όχι ζωντανή, γιατί από ζωντανό οργανισμό όταν λείψει η τροφή πεθαίνει... έτσι δεν είναι;

Επίκαιρο σχόλιο

Η απορία μου είναι, δεν διάβασαν αυτοί οι θεολόγοι και οι αρχιερείς Παλαιά Διαθήκη και δεν κατάλαβαν ότι η ιστορία του Εβραϊκού λαού είναι η ιστορία και του Χριστιανισμού; Όταν οι Εβραίοι απομακρύνονταν από το Θεό και συμπορεύονταν με τα έθνη τα ειδωλολατρικά, είχαν ασθένειες, θανάτους και υποδουλώνονταν στους εχθρούς τους, μέχρι και τα Ιερά και τα Όσια τους και η Κιβωτός του Μαρτυρίου έπεσε στα χέρια των εχθρών τους. Και όταν ενθυμούνταν τοv Θεό και μετανοούσαν, ερχόταν η ηρεμία, η ησυχία και η γαλήνη στα σπίτια τους. Αντί να κηρύξουν μετάνοια, ταπείνωση και αποχή από την αμαρτωλή ζωή, αντί να καταφύγουν στοv Κύριο με παρακλήσεις και δεήσεις προς τον δυνάμενο να μας σώσει από την ασθένεια, απαγορεύουν τη θεία λειτουργία και τις ακολουθίες της Εκκλησίας, καταργούν τα όπλα πού μπορούν να πολεμήσουν κάθε κακό!

Η απιστία και η αποστασία στο αποκορύφωμά της!

Πηγή: Σχολιασμός σε ανάρτησή μας (κλικ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.