Ετικέτες

17.3.20

Τυχαίο; Δε νομίζω... Πάμε στοίχημα;

Αποτέλεσμα εικόνας για στοίχημα

Ουφ μου έφυγε ένα βάρος...! Τώρα που έκλεισαν οι εκκλησίες σίγουρα θα σωθούμε. Ας τρέξουμε στα μάρκετ να πάρουμε κι άλλα τρόφιμα. Μήπως και μας κάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας. Ας τρέξουμε γρήγορα! Ναι, τα μάρκετ δέχονται πολύ κόσμο, μην ανησυχείτε απλά σου δίνουν ένα καρτελάκι άδειας εισόδου και μπαίνεις σαν κύριος και κάνεις τα ψώνια σου. Ως γνωστόν το καρτελάκι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κορωνιού, όχι αυτού από την Κορώνη, αλλά αυτού μωρέ του νέου κορωναϊού ή κορωνοϊού. Αυτός παρεμπιπτόντως είναι ο πιο σωστός όρος σύμφωνα με τον καθηγητή Μπαμπινιώτη. Απλά αν τον λέγαμε κορων-ιό θα μας φαινόταν αστείο (αυτό μάλλον είναι το περίεργο όνομα που έλεγε ο μακαριστός πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης στην προφητεία του 1990! κλικ εδώ). Πλάτιασα κι έχασα την ουσία. 

Σας έλεγα λοιπόν ότι ο κορωνιός (να το λέμε σωστά στο εξής, για να είμαστε ορθοί στην πράξη) πεθαίνει ακαριαία μόλις βλέπει τα καρτελάκια. Τί νομίζουν αυτοί οι βλάκες οι χριστιανοί; ότι η θεία κοινωνία μας προστατεύει; Όχι βέβαια... το καρτελάκι είναι αυτό που μας προστατεύει! Απλώνει ένα αόρατο πεδίο προστασίας ακτίνας 2 μέτρων, γι' αυτό και πρέπει να κρατάμε απόσταση 2 μέτρων στην ουρά του μάρκετ. Επίσης σε θωρακίζει για τις 2 ώρες που είσαι στο μάρκετ, μία για τα ψώνια και μία στην ουρά. Ως γνωστόν ο κορωνιός θα μπορούσε να επιβιώσει στον αέρα 2-3 ώρες και άρα το καρτελάκι κάνει καλά τη δουλειά του.


Πάμε στοίχημα; Πού ποντάρετε; Σε δυο με τρεις εβδομάδες θα νοσεί ένα μικρό ποσοστό Αθηναίων (ή Ελλήνων) ή σχεδόν όλοι; Θα έχουμε μερικές δεκάδες νεκρούς ή μερικές δεκάδες χιλιάδες; Μην τολμήσω να ανεβάσω την τάξη μεγέθους κατά μία...

Υ.Γ.1: Όσοι δεν έχουν καρτελάκι να πάνε γρήγορα στα μάρκετ να πάρουνε ένα και για κάθε μέλος της οικογενείας τους. Έρευνες δείχνουν ήδη ότι μας ασφαλίζει από τον κορωνιό που μπήκε κατά λάθος στο σπίτι μας τρυπώνοντας ύπουλα στη σόλα του παππουτσιού μας.

Υ.Γ.2: Ρε λες να είμαστε άθελα μας προφήτες εν αγνοία μας και να έχουμε τόσες ονομασίες για τον κορωνιό; Αν βάλουμε τους τρεις τύπους (πιο σωστό κορωνιό, λιγότερο σωστό κορωνοϊό, και συχνό κορωναϊό) θα έλεγα ότι, όπως η γρίπη έχει 2 τύπους και πολλά στελέχη, έτσι και ο κορωνιός μπορεί να έχει τύπους 2 ή 3 (ή 6 αν παίξουμε με την ορθογραφία του "ρω" ή "ρο"). 


Τυχαίο; Δε νομίζω... 


Ρες λες; 
Πάμε στοίχημα
(ωχ, ξέσασα έκλεισαν τα προποτζίδικα...)

Γεώργιος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.