Ετικέτες

11.5.20

Ανοίγουν οι υπηρεσίες της Εκκλησίας- Αύριο η ΔΙΣ


Ανοίγουν σήμερα 11 Μαϊου οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων. Σύμφωνα με την προτέρα απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επανέρχονται στην κανονική ημερήσια λειτουργία τους, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες υγιεινής που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, ως προς την ασφαλή και εν υγεία λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να διευκρινίσει τους τρόπους της επαναφοράς στην κανονική λειτουργική ζωή από την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου.
Το τελευταίο διάστημα η ΔΙΣ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και επεξεργάζεται προτάσεις, οι οποίες προέρχονται από τα συμπεράσματα της Επιστημονικής Επιτροπής, τις οποίες θα καταθέσει προς την Πολιτεία, προκειμένου να ισχύσουν από την Κυριακή 17η Μαΐου 2020.
Χθες, Ιεράρχες από όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδας στα κηρύγματά και με αφορμή την παραβολή του Παραλύτου μίλησαν για τη μέρα εκείνη που οι πιστοί θα επιστρέψουν στις Εκκλησίες , θα μπορούν να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν μέσα στον οίκο Του Κυρίου.
Στα κηρύγματά τους ο καθένας προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να προετοιμάσει το ποίμνιό του για εκείνη τη μέρα απευθύνοντας χαρμόσυνα μηνύματα ενώ χρησιμοποιεί φράσεις του Ευαγγελίου.
Ο Ευαγγελικός λόγος άλλωστε δεν έπαψε αυτές τις μέρες να ακούγεται είτε από τις αναμεταδόσεις ούτε ακόμη και από τις εγκυκλίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.