Ετικέτες

11.5.20

Μαυροβούνιο: «Δε σας δίνουμε τα Ιερά και τα Όσια μας»

«Δε σας δίνουμε τα Ιερά και τα Όσια μας»
Μια βραδινή παρουσία της νεολαίας στην πλατεία της πόλης Μπέρανε (Βόρειο Μαυροβούνιο) χθές Σάββατο 9 Μαΐου 2020 εξελίχθηκε σε ειρηνική διαδήλωση υπέρ της Εκκλησίας. Ξαφνικά η νεολαία άρχισε να φωνάζει «Δεν σας δίνουμε τα Ιερά και τα Όσιά μας » και «Δεν σας δίνουμε τους ιερείς μας».

Μετά τη λιτανεία που τελέσθηκε επί την εορτή του Αγίου Γεωργίου, που σας μετέδωσε το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,  με την τήρηση της απόστασης που προβλέπουν τα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό, οι τέσσερις ιερείς κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία και ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά των ιερέων. Αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια στον λαό της πόλεως. Ο κόσμος και ιδιαίτερα η νεολαία έχει ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό στους ιερείς, οι οποίοι είναι νέοι στην ηλικία επίσης.
Να αναφερθεί επίσης ότι ο αμερικάνικος οργανισμός Freedom house, ο οποίος ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην αναφορά του έγραψε ότι η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μαυροβούνιο δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το καθεστώς με τον επικεφαλής πρόεδρο Μίλο Τζουκάνοβιτς που κυβερνά εδώ και 30 χρόνια ψηφίζοντας τον νόμο με τον οποίο κρατικοποιούνται οι ναοί, τα μοναστήρια και η εκκλησιαστική περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θεωρείται ότι προκάλεσε διχασμό στην κοινωνία. Ο νόμος δεν έχει νομική βάση, καθώς παραβιάζει το ίδιο το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου.
Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.