Ετικέτες

26.9.20

Υπέρ θείας βοηθείας: Ελευθερίας, Αικατερίνης, Μύρωνος, Παναγιώτου, Γεωργίου, Αικατερίνης, Δημητρίου, Γεωργίου και υπέρ αναπαύσεως: Ελένης



Πολύς πόνος γύρω μας. Σήμερα τα αδέρφια μας, αύριο ίσως εμείς. Το επιτρέπει ο Θεός για πολλούς λόγους. Δεν έχει σημασία να τους αναλύσω εγώ και δεν χρειάζεται να το κάνω. Εκείνος ξέρει καλύτερα. Εμείς ας τον εμπιστευόμαστε.

Ένας δικός μας άνθρωπος πονάει, ένας πατέρας που βλέπει την κόρη του (έφηβη) να νοσηλεύεται εδώ και πάνω από ένα μήνα και προβλέπεται να συνεχίσει το επόμενο διάστημα. Είναι άνθρωπος του Θεού και αγωνίζεται, αλλά όπως συμβαίνει με τους αγωνιστές δέχεται και τα πυρά του Διαβόλου... περισσότερα πυρά από αυτά που δεχόμαστε οι περισσότεροι. Μας έχει στηρίξει στο παρελθόν και το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να μας στηρίζει όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις του. Οφείλουμε να προσευχηθούμε και για τον ίδιο αλλά και για τους δικούς του: 

Ελευθερία η κόρη

Αικατερίνη η μητέρα

(δεν ανακοινώνω ταυτόχρονα το όνομα του πατρός, κάποια στιγμή θα το προσθέσω στην κατάσταση, αλλά όχι άμεσα. Ο Θεός τον ξέρει καλά...)

Ας προσευχηθούμε για την οικογένειά του και για τον ίδιο ο Θεός να τους δίνει δύναμη να σηκώνουν τον σταυρό τους. Και να μην ξεχνάμε ότι ο Θεός επιτρέπει σε καθένα μας τον σταυρό που μπορεί να σηκώσει. Μεγάλος σταυρός επίσης συνεπάγεται και μεγάλη αμοιβή στο μέλλον είτε το κοντινό είτε το μακρινό...

Η κατάσταση, όμως, των πονεμένων αδερφών μας δεν τελειώνει εδώ...

Ο αδερφός μας Μύρων που βρίσκεται ήδη στην κατάσταση προσευχής  (υπ' αρ. 69, καρκίνος στο ήπαρ) εγχειρίστηκε για δεύτερη φορά εχθές Παρασκευή. Δεν είδα έγκαιρα το μήνυμα, αλλά σημασία έχει έστω και τώρα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για εκείνον.

Επίσης ας προσευχηθούμε για τους αδερφούς μας: 

Παναγιώτη: κύρωση,  μη αναστρέψιμη κατάσταση, 

Γεώργιο: νέος άνθρωπος με καρκίνο στο νεφρό,

Αικατερίνη: μητέρα με δύο μικρά παιδιά πάσχει από τρία αυτοάνοσα νοσήματα το ένα από τα οποία της προκαλεί φριχτούς πόνους και δεν μπορεί να φροντίσει την οικογένεια της. Εκτός από την κατάσταση της υγείας της έχει να αντιμετωπίσει και τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχεται από συγγενικά της πρόσωπα. Έχει πολλή ανάγκη την προσευχή μας! 

Δημήτριο: νέος, ατύχημα με μηχανή, σοβαρός τραυματισμός στα πόδια

Γεώργιο: σοβαρό πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, μπορεί να χρειαστεί επέμβαση.


Τέλος, κοιμήθηκε η αδερφή μας Ελένη 58 ετών η οποία πάλευε με τον καρκίνο επί 10 έτη. Αυτή την ώρα γίνεται η εξόδιος ακολουθία. Ας κάνουμε λίγο κομποσκοίνι, ας διαβάσουμε λίγο ψαλτήρι ή ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.