Ετικέτες

14.10.23

Συνήθεις ύποπτοι: Οι ΗΠΑ ήξεραν τα πάντα μέρες πριν επιτεθεί η Χαμάς!!


Στημένο το όλο σκηνικό;;

Μετά τους Αιγύπτιους και οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πως είχαν ενδείξεις μέρες πριν την αιματηρή επίθεση των ισλαμιστών της Χαμάς, η οποία και έγινε αφορμή για έναν νέο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή.Παρόλα αυτά οι Ισραηλινοί όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό, αλλά…«πιάστηκαν στον ύπνο»!


«Το δίκτυο πληροφοριών των ΗΠΑ εξέδωσε τουλάχιστον δύο εκτιμήσεις βασισμένες εν μέρει σε πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν για αυξημένο κίνδυνο παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης τις εβδομάδες πριν από την επίθεση του Σαββάτου στο νότιο Ισραήλ», μετέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής το CNN σε μία σημαντική αποκάλυψη.

«Μια ενημέρωση από τις 28 Σεπτεμβρίου προειδοποίησε, βάσει πολλαπλών ροών πληροφοριών, ότι η τρομοκρατική ομάδα Χαμάς ήταν έτοιμη να κλιμακώσει τις επιθέσεις με πυραύλους πέρα ​​από τα σύνορα.

Ένα μήνυμα της CIA της 5ης Οκτωβρίου προειδοποίησε γενικά για την αυξανόμενη πιθανότητα βίας από τη Χαμάς. Στη συνέχεια, στις 6 Οκτωβρίου, μια ημέρα πριν από την επίθεση, Αμερικανοί αξιωματούχοι κυκλοφόρησαν αναφορές από το Ισραήλ που έδειχναν ασυνήθιστη δραστηριότητα της Χαμάς – ενδείξεις που είναι πλέον σαφείς: μια επίθεση ήταν επικείμενη».

Το πρωτοσέλιδο του CNN είχε τον εξής τίτλο: «Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο βίας λίγες μέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς».

Αυτό που δεν διευκρινίζεται από το δημοσίευμα είναι αν οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει το Ισραήλ για όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, ωστόσο ένα είναι σίγουρο:

Πολλοί ήξεραν τι επρόκειτο να συμβεί και το…άφησαν να γίνει! Γιατί όμως;;; Ποιούς…βολεύει η σημερινή κλιμάκωση;

Ενδεικτική είναι εξάλλου και η προ ημερών εύλογη απορία της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα:

«Πώς θα μπορούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που έχουν τέτοιες υπηρεσίες πληροφοριών, να μην το γνώριζαν όταν η Χαμάς προετοιμαζόταν για ένα χρόνο; Ναι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό είναι αδύνατο».

fEL


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.