Ετικέτες

18.11.23

Ανησυχία της Ελλάδας για την πορεία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου


               

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αποκάλυψε κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», πως η ελληνική κυβέρνηση του διαμήνυσε τη δυσφορία της για την πορεία των εκκλησιαστικών, ομογενειακών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμάτων υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, διά της υφυπουργού Εξωτερικών κυρίας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.
Η Υπουργός μετέβη στο Φανάρι τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 προκειμένου, όπως φαίνεται, να διαμηνύσει στον Πατριάρχη ότι τα περιθώρια ανοχής για τον κ. Ελπιδοφόρο τελειώνουν γιατί τίθεται σε διακινδύνευση η ενότητα της Ομογένειας της Αμερικής. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση, σύμφωνα με πηγές του Φαναρίου, ήταν μακράς διαρκείας και τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στην πορεία των πραγμάτων και το μέλλον της Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας.

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου υπηρέτησε με ιδιαίτερη επιτυχία ως πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και ως εκ τούτου γνωρίζει την κατάσταση στην Αρχιεπισκοπή, και τις κοινότητες, από πρώτο χέρι.

Στην αρχή της συνάντησης, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Πατριαρχείου, παρέστησαν και ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, η κυρία Ελένη Πέτρουλα, Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου της Υφυπουργού, καθώς και ο πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ενδιαφέροντα τρέχοντα ζητήματα και την κατάσταση σε επίμαχες περιοχές της Γης.

Στη συνέχεια, υπήρξε κατ’ ιδίαν συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό και τον Πατριάρχη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.