Ετικέτες

18.11.23

Τι είπε ο Πάπας σε διάσκεψη Ραβίνων

                       

Μετά το φιάσκο Ερντογάν, επιχείρησε “να μάσει τα ασυμμάζευτα” για τον πόλεμο στη Γάζα
Ο Πάπας ενώπιον των ΡαβίνωνΤη στιγμή που όλος ο πλανήτης έχει θέσει στο στόχαστρο την «αμυντική γραμμή» του Ισραήλ που απειλεί να εξαφανίσει από τον χάρτη ολόκληρη τη λωρίδα της Γάζας, ο Πάπας θεώρησε φρόνιμο να μπερδέψει τα γεωπολιτικά… με τα θρησκευτικά.

Ο ίδιος στις 6 Νοεμβρίου 2023, μιλώντας σε μέλη της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Ραβίνων, σχολίασε τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας και διευκρίνισε ότι «ενοχλήθηκε από τη διάδοση αντισημιτικών δηλώσεων», τις οποίες καταδίκασε έντονα.

Μέχρι σήμερα τα μεγάλα λόγια και οι «εκκλήσεις» των θρησκευτικών ηγετών κατάφεραν να απομακρύνεται η ειρήνη και να πλησιάζει η άνευ όρων ένωση, να προετοιμάζεται η έλευση του Αντιχρίστου δια του Οικουμενισμού. Υπό αυτό το πνεύμα, ο Πάπας δήλωσε: «Σε αυτή την εποχή της καταστροφής, οι πιστοί καλούνται να οικοδομήσουν αδελφοσύνη και να ανοίξουν δρόμους προς τη συμφιλίωση» [1]

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει εγγύτητα Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού.

Επισήμανε ακόμη ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο θρησκειών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους Χριστιανούς «επειδή έχουμε εβραϊκές ρίζες».

«Εμείς που ανήκουμε στον Χριστό, σας χρειαζόμαστε, αγαπητοί αδελφοί, χρειαζόμαστε τον Ιουδαϊσμό για να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας», είπε ο Φραγκίσκος.

Και συνέχισε: «Ο εβραιοχριστιανικός διάλογος να διατηρήσει μια θεολογική διάσταση και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά ζητήματα» [2].
Τι παρέλειψε να αναφέρει ο Πάπας;

Εμείς γνωρίζουμε από τα χωρία της Καινής Διαθήκης ότι, οι Ιουδαίοι -θρησκευτική ηγεσία και λαός- επιβαρύνθηκαν με την ηθική αυτουργία της Σταύρωσης του Κυρίου.

Σύσσωμος ο εβραϊκός όχλος, την ημέρα της καταδίκης του Ιησού, φώναξε προς τον Πιλάτο: «το αίμα του πάνω μας και πάνω στα παιδιά μας» (Ματθ. 27 , 25);

Στην πραγματικότητα οι Εβραίοι θέλουν έναν «θεό» που θα τους δώσει υλικά αγαθά. Και επειδή ξέρουν ότι αυτός θα κυβερνήσει τον κόσμο εξ ονόματός τους, και θα είναι μάλιστα και αυτός Εβραίος, προετοιμάζουν το έδαφος για την άφιξή του.
Ποια η στάση των Ορθοδόξων;

Παρόμοια στάση με τον Πάπα[1] κρατάει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενισχύοντας με τον τρόπο του τον Ιουδαϊσμό ώστε να πρωταγωνιστήσει στην έλευση, στο χάραγμα και την προσκύνηση του Αντιχρίστου.

Ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος σε σχετική ομιλία του αναφέρει ένα περιστατικό το οποίο του διηγήθηκε ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, όταν κάποιος Ορθόδοξος ιερέας στην Αμερική, του είπε ότι «Ετοιμάζουν οι τράπεζες της Αμερικής μία μέθοδο ταυτότητος των καταθετών… ώστε αυτή η ταυτότητα να είναι ανεξιτήλως χαραγμένη στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες λέιζερ. Οπότε, όταν στο χέρι σου θα είναι αυτή η σφραγίδα, δεν θα φαίνεται εξωτερικά τίποτε. Θα πρέπει να βάλεις το χέρι σου σε ένα ειδικό μηχάνημα για να γίνει η αποκάλυψη της σφραγίδος, ότι είσαι εσύ αυτός που είσαι… Θα είναι δύο αριθμοί, ένας γενικός και ένας ατομικός. Ο γενικός αριθμός θα είναι ο 666 και ο ατομικός αριθμός θα είναι ο αριθμός μητρώου σου…

Βεβαίως γνωρίζουν ότι ο αριθμός 666 ανήκει είναι ένας Μεσσίας ο οποίος λέγεται από τους Χριστιανούς Αντίχριστος. Οι άνθρωποι αυτοί όμως παρέδωκαν πλέον την καρδιά τους εις τον Σατανά. Σαφώς ο Χριστός είπε ότι εκείνος που δεν έχει τον Υιόν, δεν έχει ούτε τον Πατέρα. Ακούστε αυτό! Είναι τρομερό! Και εκείνος που δεν έχει τότε, τίποτα, είναι άθεος. Αφού λοιπόν οι Εβραίοι δεν έχουν τον Υιόν, δεν επίστευσαν, άρα δεν έχουν ούτε τον Πατέρα. Άρα είναι άθεοι. Άρα έχουν ήδη κατακτηθεί από τον Διάβολο. Και εφόσον είναι άνθρωποι με παχυλές, υλιστικές θέσεις, δεν βλέπουν τίποτα άλλο μπροστά τους παρά τα χρήματα και την κοσμοκρατορία. Πώς θα εξυπηρετηθούν; Θα εξυπηρετηθούν μόνο όταν δεχθούν έναν Μεσία που θα σταθεί αντίπαλος του Ιησού Χριστού. Ήδη αισθάνονται ότι αυτός είναι που φέρει τον αριθμό 666 στο βιβλίο της Αποκαλύψεως».[1] https://spzh.news/gr
[2] https://spzh.news/gr

της Ειρήνης Ιωαννίδου

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.