Ετικέτες

28.2.14

Βρυχάται η «Αρκούδα», τι θα κάνει η Δύση;

arkouda

Βάζουν και την Γεωργία στο παιχνίδι οι Αμερικανοί; Σας είχαμε γράψει ότι η Ρωσία αποκλείεται να εγκαταλείψει τις ρωσικές περιοχές της Ουκρανίας και εφόσον η Δύση τραβήξει το σκοινί τίποτα δεν αποκλείεται. 


Πράγματι οι ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας βράζουν μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς. Το κτήριο της τοπικής Βουλής στην Κριμαία έχει καταληφθεί με την ουκρανική αστυνομία να απειλεί εκ μέρους της Δύσης, η οποία θέλει να σύρει την Ουκρανία στο ΔΝΤ. Η Ρωσία έχει θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πιο ισχυρή κίνησή της κατά την διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Οι ρωσικές δυνάμεις που είναι σε επιφυλακή αποτελούνται από 150.000 άνδρες, 880 τανκς και 90 μαχητικά αεροπλάνα. 

Ο Πούτιν δεν φαίνεται να αστειεύεται όπως το 2008 στην Γεωργία, την οποία σπεύδουν να βάλουν εκ νέου στο παιχνίδι οι Αμερικανοί, προσφέροντας βοήθεια προς την Τιφλίδα «για να υποστηριχθεί το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό της όραμα», κάτι που πυροδοτεί περαιτέρω την ένταση με το Κρεμλίνο και ανοίγει ενδεχόμενα και δεύτερο μέτωπο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Τότε τα ρωσικά άρματα χαριστικά δεν κατέλαβαν την γεωργιανή πρωτεύουσα. Έτσι εγγυείται την ασφάλεια περιοχών το ΝΑΤΟ, αφού καλά καλά τις ξεσηκώνει εναντίον των Ρώσων. 

Οι Αμερικανοί μεταδίδουν διαρκώς εικόνες από κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων, ενώ τα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για το μεγαλύτερο πολεμικό παιχνίδι στην μετασοβιετική εποχή. 

Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη, αφού ο Πούτιν δεν δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις στα συμφέροντα της «Αρκούδας», η οποία αν χρειαστεί θα βγάλει νύχια, ειδικά τώρα που δεν έχει πλέον να ασχολείται με τους Ολυμπιακούς του Σότσι. Ίσως πάλι να τεστάρονται οι αντοχές του Κρεμλίνου, προκειμένου οι Δυτικοί να παρουσιαστούν μετά ως εγγυητές της ειρήνης μετά το διπλωματικό στραπάτσο στην Συρία. Ωστόσο η Ρωσία από τις ανατολικές και νότιες επαρχίες δεν φεύγει. Η Κριμαία άλλωστε θεωρείται Ρωσία. 

Αναμένουμε… 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.