Ετικέτες

2.2.15

Ο Πολύτεκνος πατέρας των Πολλών Μοναχών!!! 6 από τα 8 παιδιά του είναι ήδη μοναχοί...Ο π. Ευάγγελος Καρακάσης, Γεωπόνος και Μελισσοκόμος, ο οποίος στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου στο άγιον όρος, παρέστη στην κουρά του μοναχού Ονουφρίου, ενός από τα οκτώ παιδιά του. 

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός πως και οι τρεις γιοί του που μονάζουν στο Δοχειάρι και οι δυο κόρες οι οποίες μονάζουν στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου στο μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στο Σοχό Θεσσαλονίκης, είναι όλοι απόφοιτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μας αποκάλυψε πως ο πατήρ Ευάγγελος Καρακάσης δεν είναι απλώς ο ιερέας του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη Πιερίας. Είναι γεωπόνος, μελισσοκόμος και ερευνητής, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στο ίδιο Πανεπιστήμιο στη Γενετική βελτίωση της μέλισσας.

Και δεν είναι μόνος του. Στο πλευρό του στέκεται από τα φοιτητικά χρόνια του η πρεσβυτέρα Αριστέα Μαλακάση-Καρακάση, γεωπόνος κι αυτή στο επάγγελμα.
6 από τα 8 παιδιά του είναι ήδη μοναχοί....
πόση ευλογία μπορεί να έχει μια οικογένεια..?!!
και πραγματικά...
.χρειάζεται να σχολιάσουμε παραπέρα?!!


Τους ευχόμαστε 
Πάντα άξιοι ....
Γονείς και Παιδιά!
Διαβάστε ακόμη:

Χρειάζεστε καλούς ιερείς?..Γεννήστε τους!!

Τα παιδιά και ο μοναχισμός..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.