Ετικέτες

5.10.17

Καταλονία και Ελληνισμός - Η αλήθεια για την Βαρκελώνη που λίγοι γνωρίζουν


Η Καταλονία έχει μακρά ιστορία. Και εκεί μιλούν οι Έλληνες!
Ο Μπέργκνες ντε λας Κάσας, Καταλανός ελληνιστής, πίστευε ότι η καταλανική πολιτιστική ιδιαιτερότητα έπρεπε να συνδεθεί με τον ελληνικό πολιτισμό!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά το «Iberia Graeca», που ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του το 2010 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και την Κυβέρνηση της Καταλανίας με σκοπό την ταξινόμηση και πιο εμπεριστατωμένη μελέτη του τεράστιου όγκου ελληνικών αρχαιολογικών ευρημάτων που ανακαλύπτονται συνεχώς στην πόλη Εμπόριον.

Η Βαρκελώνη ονομαζόταν Καλλίπολη και ιδρύθηκε -σύμφωνα με την παράδοση- από τον Ηρακλή περίπου 400 χρόνια πριν την ίδρυση της Ρώμης. Στα μεταγενέστερα χρόνια η θρακο-ιβηρική φυλή των Λαιαίων ή Λαιετανών ίδρυσε την πόλη Λαίη.

Αργότερα κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., Φωκαείς ναυτικοί ίδρυσαν την Καλλίπολη κοντά στις όχθες του ποταμού Λοβραγάτ. Κατά τον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ. αναδείχθηκε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο!

Πριν από κάποια χρόνια βρέθηκε Ελληνική δραχμή του 3ου πχ αιώνα με το όνομα του Barkeno με απομίμηση Ελληνικής γραφής του Εμπορίου. Ένα αιώνα μετά ο Ανίμπαλ Μπάρκα επανίδρυσε την πρώην Ελληνική κτήση και στις αρχές της επόμενης εκατονταετηρίδας ήρθε πλέον ο εκρωμαισμός της για να τη μεταφέρει στην ιστορία, ως τον ερχομό των Γότθων, σαν Barcino.

πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/10/blog-post_598.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.